Man maakt token van zichzelf, laat mensen stemmen over levenskeuzes

Net als je denkt dat je alles hebt gezien in de cryptowereld, kan het altijd gekker. Alex Masmej is iemand die cryptocurrency naar een heel.. ander niveau tilt. De oprichter van de crypto-app Rocket heeft namelijk een token van zichzelf gemaakt. Nieuwsgierige investeerders kunnen met de $ALEX-token kiezen wat Masmej in zijn leven doet.

Stemmen op levenskeuzes

Masmej schrijft in een Medium-post waarom hij dit avontuur aangaat. Zijn verhaal is eerder beschreven in Forbes, Masmej zou de eerste menselijke token zijn die verkocht wordt op het Ethereum-netwerk.

Met de token kan je stemmen wat Alex Masmej in zijn leven doet. Iedere token staat voor één stem. Heb je meer $ALEX-tokens, dan heb je dus meer zeggenschap over wat Masmej moet gaan doen. Dit vertelt Masmej er zelf over op Medium:

“Technisch gezien zouden mensen die in $ALEX hebben geïnvesteerd goede beslissingen voor mij moeten nemen, omdat ze geld op het spel hebben. En als ze rationeel genoeg zijn, zouden ze hun investering in waarde zien stijgen.”

Of de token ook daadwerkelijk in waarde stijgt bij goede beslissingen, moet nog blijken.  Voor 1 ether krijg je nu 13.891,5 $ALEX-tokens. Ga je uit van een ether-prijs van 203 euro, dan kost 1 $ALEX-token nu 0,0014 euro.

Maar de prijs is misschien niet eens het belangrijkst, het is al leuk om het experiment zelf te volgen.

Elke dag 5 kilometer hardlopen

De tokenmaker begint met een meerkeuze vraag over wat zijn dagelijkse gewoonte moet worden in juli. Investeerders kunnen kiezen uit dagelijks 5 kilometer hardlopen, stoppen met het eten van rood vlees, overleven op alleen bitcoin of wakker worden om 6 uur ‘s morgens.

Inmiddels is de stemronde voor deze maand gesloten, en moet Masmej elke dag 5 kilometer hardlopen. Wil je het experiment zelf volgen, dan dien je te investeren in de token. Daarna krijg je toegang tot de exclusieve $ALEX Holder Telegram-groep, waarop Masmej elke dag een bewijs plaatst dat hij heeft hardgelopen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.