Categorieën: AltcoinsKoers

Tron (TRX) analyse: daling van 7% het perfecte moment om de dip op te kopen

Vanaf vandaag koop je tron (TRX) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! Tron werd in 2017 gelanceerd door Justin Sun, en staat sindsdien steevast in de top 20 grootste cryptomunten op Coinmarketcap. Leuk en aardig, maar de koers is vandaag met 7 procent gedaald. Of is dit juist hét perfecte moment om de dip te kopen?

Bodems worden steeds hoger

Een daling hoeft niet negatief te zijn. Soms kan het juist het perfecte moment zijn om de dip te kopen.

Op de koersgrafiek hieronder zie je dat de prijs van tron er na elke daling sterker uit is gekomen, de bodems worden namelijk steeds hoger. Blijft dit patroon voortzetten? Dan is de trend op lange termijn nog steeds positief. Het zal erom spannen de komende dagen!

Tron kan nog tijdje zijwaarts gaan

Net zoals andere crypto’s heeft tron vandaag een klap gehad, in vergelijking met 24 uur geleden is de koers met bijna zeven procent gedaald. En het lijkt erop dat de prijs nog iets verder kan zakken, of in ieder geval nog een tijdje zijwaarts kan bewegen.

Hieronder zie je de logaritmische daggrafiek van tron uitgedrukt in dollars. Onder de grafiek zie je de MACD-indicator, die toont aan dat het postieve momentum van de afgelopen dagen kan omslaan.

De blauwe lijn van de MACD-indicator duikt namelijk onder de oranje lijn, dat noem je een bearish cross. Zo’n kruising is meestal geen goed teken voor de komende dagen. De vorige drie keer dat er een bearish cross voorkwam, daalde de koers voor een langere periode. Gemiddeld bewoog de prijs 16 dagen zijwaarts of naar beneden.

Andere indicator hint ook naar daling

Er is nog een hint dat de koers de komende dagen wat verder kan zakken. Je kijkt nog steeds naar de dagkoers van tron, maar we hebben wat verder ingezoomd op de grafiek. De indicator onder de grafiek is de Relative Strength Indicator (RSI), die het momentum van de koers laat zien.

Op de koersgrafiek zie je dat de toppen hoger worden (groene pijlen naar boven), maar dat de toppen van de RSI lager worden (groene pijlen naar beneden). Dat noem je divergentie, en deze vorm van divergentie is vaak een teken dat de koers gaat zakken. Dat gebeurde de afgelopen weken ook, wat je aan de rode pijlen op de koersgrafiek ziet.

Wat kunnen we van tron verwachten?

Gaan we op de indicatoren af, dan kan de prijs van tron de komende dagen zijwaarts bewegen. Maar als de prijs niet onder de laatste bodem komt, hoeft dat niet erg te zijn. We schrijven twee scenario’s voor de komende dagen, bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Stijgt de prijs van tron? Dan is de eerste weerstand 0,022 dollar (0,018 euro), de onderste groene lijn. Breekt de koers daar doorheen, dan wordt de bovenste groene lijn het volgende niveau. Dat is de weerstand van begin februari op 0,023 dollar (0,019 euro).

Bearish

Als de koers zakt, moet tron ondersteuning vinden op 0,019 dollar (0,016 euro) om de stijgende trend te behouden. Duikt de prijs onder de oranje lijn, dan wordt 0,017 dollar (0,014 euro) het volgende steunpunt.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

1 miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen morgen: wat betekent dat?

Bijna een miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen aanstaande vrijdag, volgens data van cryptocurrency analysbureau…

13 uur geleden

Bitcoin zou nu 15.000 dollar waard moeten zijn volgens analist Bloomberg

In de laatste maandelijkse nieuwsbrief Bloomberg Crypto Outlook, schrijft analist Mike McGlone dat bitcoin nu eigenlijk…

16 uur geleden

Analyse: Bitcoin kan komende dagen terug naar 10.500 dollar

Bitcoin heeft niet zijn beste week, maar op korte termijn ziet het ernaar uit dat…

18 uur geleden

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze…

19 uur geleden

Angst op de bitcoin markt, juist een goed moment om in te stappen?

Bitcoin is begin deze week flink in waarde gezakt. Dat zorgt voor veel onrust, onzekerheid…

21 uur geleden

Bitcoin nooit meer onder 6.700 dollar volgens deze indicator

Sommige investeerders hopen dat bitcoin nog flink gaat zakken, zodat ze goedkoop kunnen inslaan. Maar…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!