Twitter verbiedt berichten met bitcoin adressen vanwege hack

Gisterenavond zijn verschillende Twitter-accounts gehackt. Als reactie daarop lijkt het alsof Twitter zijn gebruikers verbiedt om een cryptocurrency ontvangstadres te delen in een bericht. Wil je dit toch doen, dan krijg je de volgende foutmelding te zien.

Ook als je het opnieuw probeert, krijg je hetzelfde bericht te zien.

Maatregel om scammers tegen te houden?

Twitter heeft nog niet naar buiten gebracht waarom ze dit doen en tot hoe lang je geen ontvangstadressen kan publiceren. Waarschijnlijk is het een maatregel om scammers tegen te houden, maar dat is gissen.

De enige communicatie vinden we terug in dit Twitterdraadje op het account van Twitter Support. Daar staat onder andere in dat het account van verschillende Twittermedewerkers is gehackt. Hierdoor kregen de hackers toegang tot de accounts van prominente Twiteraars, zoals Kanye West, Joe Biden en Elon Musk.

Maar is de maatregel erg? Bitcoin is bedoeld als peer-to-peer betaalmiddel, en als je een ontvangstadres wil delen kan je dat ook altijd nog persoonlijk doen. Je deelt je IBAN rekeningnummer immers ook niet met iedereen via Facebook of Twitter.

Niet voor iedereen handig

De actie van Twitter is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Twitteraar Whale Alert houdt zijn gebruikers op de hoogte van alle acties van cryptocurrency whales. Dat zijn investeerders die een grote voorraad aan cryptocurrency vasthouden.

En omdat Twitter nu geen berichten meer toestaat met ontvangstadressen erin, kan Whale Alert geen berichten meer publiceren over deze cryptocurrency whales. Gelukkig kan hij wel nog blijven publiceren op Telegram, een berichtendienst net zoals WhatsApp.

Whale Alert hield gisterenavond trouwens bij hoeveel de scammers hebben verdiend met hun actie. Even leek de teller te blijven staan op 58.000 dollar, totdat een individu ruim 4,5 bitcoin ter waarde van bijna 42.000 dollar heeft verstuurd. Deze persoon heeft nu vast slapeloze nachten, want dat geld ziet hij of zij waarschijnlijk nooit meer terug.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.