Visa onderzoekt of transactiekosten Ethereum met euro’s of dollars kunnen

Creditcardbedrijf Visa test momenteel een nieuw systeem waarmee Ethereum transactiekosten (gas) kunnen worden betaald met een creditcard of pinpas.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.

Stap gratis over op BLOX ➜

Volgens een recent artikel op de website van Visa, stellen onderzoekers dat een van de grootste obstakels bij Ethereum de noodzaak is om netwerkkosten af te rekenen telkens wanneer een transactie wordt uitgevoerd.

Geen Ether, maar creditcard om transactiekosten te betalen

Hoe het nu werkt, is dat als je transactiekosten moet betalen, dit betekent dat gebruikers altijd een kleine hoeveelheid ETH bij de hand moeten hebben om transacties uit te kunnen voeren. Visa zegt dat dit een drempel vormt voor adoptie en gebruikerservaring.

Dit geldt overigens niet alleen voor Ethereum, dit is hoe vrijwel elk cryptonetwerk werkt.

‘Om dit probleem aan te pakken, hebben we onderzocht hoe we gebruikers de mogelijkheid kunnen bieden om hun on-chain gas kosten rechtstreeks te betalen met regulier geld via kaartbetalingen, waardoor blockchain-transacties worden vereenvoudigd. In dit scenario hebben gebruikers mogelijk geen specifieke inheemse tokens van een blockchain meer nodig, uitsluitend voor het betalen van gas kosten.’

Visa betaalkaart gebruiken

Dus stel dat je 1 ETH wil betalen voor een NFT, dan moet je je betaalpas gebruiken om de transactiekosten te betalen. Ze hebben ook al nagedacht over hoe dit er in de praktijk kan uitzien:

‘Een mogelijke oplossing zou gebruik maken van Ethereum’s ERC-4337 standaard en een paymaster contract, waardoor gebruikers een Visa-kaart kunnen gebruiken om rechtstreeks te betalen voor gas kosten.’

Visa stelt dat Ethereum’s ERC-4337 standaard, ook bekend als Account Abstraction, de toegangspoort tot betalingsoplossingen op het netwerk zou kunnen zijn. Het bedrijf heeft naar verluidt een hackathon gehouden om het concept verder te verkennen.

Doei privacy

Dit klinkt interessant om te verkennen, maar een scepticus zou zeggen dat hiermee elke illusie van privacy wel echt voorbij is.

Stel dat je een NFT koopt van anoniem internetter, dan zou die zomaar iemand uit bijvoorbeeld Iran kunnen zijn. Als je dan de transactiekosten met je creditcard hebt betaald, zou je in het slechtste geval op een blacklist komen en uitgesloten kunnen worden van het elektronisch betaalverkeer.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.