Vier redenen waarom Chainlink (weer) stijgt met 30% en bitcoin cash heeft ingehaald

Chainlink (LINK) stijgt met meer dan 32% en is bijna 15 euro waard (17,62 USD). Hierdoor heeft de munt bitcoin cash ingehaald als het gaat om totale marktkapitalisatie. Maar wat verklaart het succes?

Integraties en marketing

De strategie: Bouw een enorme pijplijn aan toekomstige integraties, en gebruik al het marketingbudget door al deze samenwerkingen één voor één met de wereld te delen.

Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. Chainlink heeft 112 nieuwe partnerschappen sinds begin 2020 aangekondigd, de munt LINK is sinds begin dit jaar met 830% gestegen. Je kunt nooit met volle zekerheid zeggen dat er een perfecte correlatie is tussen deze twee cijfers, maar je kan het ook niet negeren.

Oracles en VRF

Eigenlijk kun je het project Chainlink opsplitsen in twee producten: Oracles en Verifiable Random Function (VRF). Op dit moment zijn er nog meer dan 100 projecten die zich bij Chainlink hebben gemeld, omdat ze gebruik willen maken van de Oracle-feeds. Het relatief nieuwe VRF geniet ook al veel interesse, elf andere partijen hebben dit al geïntegreerd of zijn van plan deze te integreren.

Met oracles kunnen projecten data van buiten hun eigen blockchain inladen op hun eigen blockchain. Chainlink heeft een decentraal netwerk van oracles waar veel data doorheen vloeit en waar blockchains middels een API gebruik van kunnen maken. VRF genereert willekeurige data vanuit smart contracts, handig voor willekeurige lootdrops in videogames.

Tastbare resultaten

Naast de integraties heeft Chainlink sinds de lancering van het mainnet bijna 200 partnerschappen opgebouwd. Partnerschappen en integraties zijn leuk, maar uiteindelijk wil de markt tastbare resultaten.

Meer dan 30 projecten hebben de datafeeds van Chainlink volledig geïntegreerd, waarvan de meeste de afgelopen maand live zijn gegaan. Een paar recente voorbeelden van smart contractplatformen: Harmony, NEAR en Bancor. Laatstgenoemde heeft net de tweede versie van zijn AMM-protocol (geautomatiseerde marktmaker) gelanceerd.

DeFi speelt grote rol

Wat hebben deze drie projecten gemeen? Ze maken gebruik van smart contracts om DeFi-diensten aan te bieden. En Chainlink is de eerste keuze voor DeFi-projecten die hun Oracle-behoeften willen uitbesteden. Hierdoor zou je Chainlink ook kunnen zien als een index voor DeFi-tokens.

De totale marktkapitalisatie van alle DeFi-tokens is op dit moment 9,2 miljard dollar. De bijbehorende smart contracts houden ongeveer 5 miljard dollar aan crypto vast, dit bedrag bestaat voornamelijk uit ethereum en bitcoin.

Handelsvolume overtreft bitcoin

Daarnaast laten verschillende exchanges zien dat het handelsvolume van Chainlink dat van Bitcoin overtreft. Coinbase zegt dat er meer aandacht is voor LINK dan voor Bitcoin en ook op de app BLOX zijn er dagen dat Chainlink qua handelsvolume bovenaan staat. De stijging van de Chainlink koers kan niet los worden gezien van de liquidatie van shortcontracten. Op Aave is een paar dagen geleden zelfs één enkele shortpositie van 20 miljoen dollar geliquideerd.

Ook op Binance zijn meerdere shortposities van minimaal 1 miljoen dollar geliquideerd.

Niet verkopen maar wachten

Een andere reden waarom LINK hard stijgt, is omdat veel zogenaamde LINK-marines (vroege investeerders) hun coins niet verkopen. Chainlink heeft het wel eens gehad over het introduceren van staking. Dat betekent dat je je coins kunt inzetten om het netwerk aan oracles te beveiligen en hier een beloning voor krijgt. Een soort passief inkomen dus.

Er zijn dus vier redenen waarom Chainlink zo hard stijgt:

  1. marketing
  2. integraties
  3. marktwerking
  4. staking

Het succes van Chainlink is niet onopgemerkt gebleven. Band Protocol is een relatief nieuwe concurrent, die eenzelfde soort product aanbiedt als Chainlink. De bijbehorende munt BAND is dit jaar met 5.800% gestegen en is hiermee zelfs de hardste stijger van de hele cryptomarkt.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wat een grote Gore leugens chanlink is enkel maar aan t zakken en als je ff stijgt pleurt je mei ja d omlaag geen toekomst deze shit

    28 oktober 2020
    • Gebruik je verstand

      10 maart 2021
  • Waarom.altikd informatie die kant noch wal raakt hier klopt niks van

    28 oktober 2020