Deze bitcoin miljonair werkt in het Witte Huis van Biden

Een belangrijke adviseur van de Amerikaanse president Biden houdt een groot deel van zijn vermogen in de bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Bitcoin miljonair in het Witte Huis

Tim Wu is een top expert op het gebied van technologie en anit-trust in het Witte Huis en kennelijk ook een bitcoin-miljonair. Dit heeft hij zelf bekend gemaakt toen hij gegevens deelde over zijn persoonlijke financiële status. Volgens Politico heeft Wu tussen de 1 en 5 miljoen dollar aan bitcoin. Ook heeft hij 250 duizend dollar aan Filecoin, een Chinese crypto gericht op dataopslag. Brown Institute for Media Innovation van Columbia University bevestigt deze cijfers, zij vroegen het document op bij het Witte Huis.

De adviseur is niet altijd gecharmeerd geweest van bitcoin, noemde het in het verleden een zeepbel en twijfelde aan de waarde. Het is goed dat slimme koppen uiteindelijk tot inkeer komen. In 2017 schreef hij een opiniestuk in de New York Times waarin hij bitcoin helemaal met de grond gelijk maakte.

Plus of min

Het is niet duidelijk wanneer Wu zijn bitcoin-aankopen deed, maar iedereen die vóór januari 2021 kocht, staat nog steeds in de plus. Dat zie je hieronder, deze grafiek laat alle profitable days zien.

Wu trad in maart toe tot de Biden regering als speciale assistent voor technologie- en concurrentiebeleid, maar hij is niet betrokken bij beleidsvorming met betrekking tot cryptocurrency’s. Een ambtenaar van het Witte Huis bevestigde:

‘Tim is vanwege zijn financiële belangen in het algemeen uitgesloten van specifieke zaken met betrekking tot bitcoin of cryptocurrency, en heeft niet aan dergelijke zaken gewerkt.’

Bedenker netneutraliteit

De financiële openbaarmaking schat zijn bezit tussen 29 en 146 bitcoin. Het crypto-gedeelte van zijn portefeuille wordt geschat op tussen de 25% en 43% van zijn totale vermogen, waarvan het grootste deel vastzit in Vanguard beleggingsfondsen. Wu diende ook in de regering van Obama en bedacht de term ‘netneutraliteit’, die verwijst naar het principe dat internetserviceproviders alle digitale communicatie gelijk moeten behandelen en niet mogen discrimineren of verschillend in rekening brengen op basis van gebruiker, inhoud, website, platform of andere criteria.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.