Overwinning XRP-houders en klap voor SEC, toch welkom bij rechtszaak Ripple

Gisteren schreven we dat de SEC een brief stuurde naar de rechtbank, om duidelijk te maken dat XRP-houders niet welkom zijn bij de rechtszaak tegen Ripple. Pech voor de SEC, de rechtbank heeft toestemming verleend aan de XRP’ers, zij mogen nu een motie indienen.

Uiterlijk 19 april motie indienen

Advocaat John Deaton vertegenwoordigt de XRP-houders die als derde partij deel willen nemen aan het proces. Deaton heeft toestemming gekregen van rechter Analisa Torres een motie in te dienen om in te grijpen in de lopende zaak tussen de SEC en Ripple Labs. In een bevel dat een paar uur geleden werd aangenomen, oordeelde rechter Torres dat het genoemde verzoek tot tussenkomst uiterlijk op 19 april moet worden ingediend, waarna eventuele oppositie- en antwoordpapieren voor 3 mei kunnen worden ingediend.

SEC baalt

Hoewel de genoemde ontwikkeling groot nieuws is voor Deaton en veel XRP-voorstanders, is het een enorme klap voor de SEC, vooral omdat de regelgevende instantie eerder pleitte tegen het toestaan ​​van dergelijke moties. Binnen een paar dagen hadden zowel de eiser als de beklaagden in de bovengenoemde zaak een brief geschreven aan rechter Torres, waarbij beide partijen tegengestelde standpunten innamen over de kwestie van de voorgenomen motie van Deaton om in te grijpen.

Ripple kan ermee leven

Ripple Labs was van mening dat tussenkomst van een derde partij moet kunnen, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat daar anders in:

‘Als het Hof dit toestaat, dan is het logisch dat alle investeerders en geïnteresseerde leden van het publiek met verschillende standpunten tussenbeide komen.’

De SEC schreef ook dat een dergelijke interventie ‘een lawine van claims en bijna zekerheid van onnodige vertraging, complexiteit en verwarring zou veroorzaken.’

Misleidende brief

Deaton is duidelijk over die brief, hij noemt het de meest misleidende brief die hij ooit heeft gelezen die bij een rechtbank is ingediend. In de brief lijkt het alsof de advocaat een motie wil indienen om geld te verdienen.

De beweringen van de SEC waren in reactie op een brief die Deaton op 19 maart had ingediend, een brief waarin werd beweerd dat de belangen van XRP-houders niet voldoende worden vertegenwoordigd door beide partijen. Er staat in dat ‘de houders van XRP niet objectief kunnen vertrouwen op de inspanningen van Ripple.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.