Bitcoin is nog geen hedge tegen inflatie, maar verwacht 100.000 dollar binnen 18 maanden

Bitcoin lost de verwachtingen als hedge tegen inflatie (nog) niet in. Dat ziet ook hedgefonds-eigenaar Anthony Scaramucci. Toch denkt hij dat als het op inflatiegebied weer wat rustiger wordt en de Russische invasie van Oekraïne naar de achtergrond verdwijnt, bitcoin hard kan stijgen.

Scaramucci is oprichter van Skybridge Capital en heeft in het Witte Huis van Donald Trump gewerkt. Marketwatch vroeg hem om zijn mening over de markt op korte, maar ook op lange termijn. Het ging niet alleen over bitcoin, maar dat bruggetje werd snel gemaakt toen het over inflatie ging.

Impact oorlog op wereldeconomie

Allereerst ging het over de impact van de oorlog in Oekraïne. Scaramucci zei dat deze maar een beperkte impact zal hebben op de wereldeconomie, althans op de lange termijn.

“Ik voorspel dat deze oorlogen niet zo lang zullen duren vanwege de pijn die wordt toegebracht in een samenleving met dat soort economische verlamming.” Scaramucci doelt hiermee op economische sancties van uit het Westen tegen Rusland.

“Het is één ding om hier en daar wat milde sancties op te leggen, maar het Westen ontmantelt in feite de infrastructuur en de rijkdom rond Vladimir Poetin en zijn binnenste cirkel. Dat is een hele grote stap die de westerse democratieën zetten.”

Korte of lange oorlog

Hij heeft hoge verwachtingen van de vrije markt en vertrouwt op de veerkracht van het kapitalisme, ook als de oorlog langer duurt. “Dit zou een situatie in Afghanistan kunnen zijn voor Rusland, waar het eeuwig doorgaat, maar het zal geen aanbodschokken veroorzaken zodra het vrijemarktsysteem zich eraan aanpast.”

Hij verwijst naar de langdurige aanwezigheid van Amerikaanse (en andere landen) troepen in Afghanistan.

Bitcoin moet groeien om inflatiehedge te zijn

Daarnaast gaat Scaramucci ook in op de inflatie, in tegenstelling tot veel andere experts verwacht hij dat de inflatiecijfers er over een jaar veel beter uit zullen zien. Voorlopig zal bitcoin hier geen rol in spelen, daarvoor zijn er nu nog te weinig bitcoin-gebruikers.

Scaramucci verwacht dat tegen het einde van 2025 meer dan een miljard wallets bitcoin zullen bevatten en dat het aantal gebruikers van crypto in het volgende decennium 2,5 tot 3 miljard zullen bereiken. “Als het zover komt, dan denk ik dat we als volwassen activum een ​​gesprek kunnen hebben over het al dan niet werken als inflatiehedge.”

Bitcoin moet volgens Scaramucci nog verder ontwikkelen om gezien te kunnen worden als inflatiehedge.

“Ik zie bitcoin in zijn huidige status als een vroeg aanpassend technologisch bezit. Ik denk dat bitcoin in de loop van de tijd door veel Latijns-Amerikaanse landen als wettig betaalmiddel zal worden gebruikt, niet alleen door El Salvador, maar ook andere landen.”

Bitcoin wordt 100.000 dollar

Skybridge Capital, het fonds van Scaramucci, beheert ook bitcoin voor klanten. Hij is er dus aangelegen om de koers van bitcoin omhoog te zien gaan. Een inhoudelijk interview zoals dit, is dan ook niet compleet zonder een voorspelling.

Als de acceptatie van bitcoin toeneemt en er steeds meer wallets zijn, is het volgens hem goed mogelijk dat bitcoin in de komende 12 tot 18 maanden kan stijgen tot 100.000 dollar. Scaramucci denkt dat dit kan komen doordat er een limiet is op het aantal bitcoin, er kunnen immers maximaal 21 miljoen BTC in omloop komen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Tja ik hoop dan geen wallets zoals de mijne; die ik ooit heb aangemaakt, mr waarvan de aanmaak zo’n verwarrend omslachtige zooi is dat ik bij god niet weet waar ze zich ergens bevindt op ht www. Een veredeld piramidespel wiens proof-of-stake even veel electriciteit vreet als ht geheel vn Nederland, terwijl meer dan 1/3 vd bevolking in energie-armoede zit. Ik hoop dat als jullie 1-percenters & 1-percenters-in-de-dop ooit meer dan 60% vd wereld komen te bezitten dat jullie dan ter verantwoording worden geroepen voor wat jullie ermee hebben aangevangen, eens diezelfde wereld natuurkundig onomkeerbaar de afgootput inloopt…

    14 maart 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.