Pompliano

Voor 31 december 2021 is koers bitcoin 100.000 dollar

Anthony Pompliano is een fondsbeheerder bij Morgan Creek Digital. Elke dag stuurt hij een e-mail naar investeerders. In de mail van vandaag is Pompliano wel heel concreet: voor 31 december 2021 is bitcoin 100.000 dollar waard.

Hij heeft eerder gelijk gehad

Op 24 augustus 2018 was bitcoin ongeveer 6.800 dollar waard. Pompliano schreef destijds een e-mail aan beleggers en deelde deze mail ook met abonnees van de nieuwsbrief. In die mail schreef hij: “Waarschijnlijk zal de koers van bitcoin eerst zakken naar 3.000 dollar om vervolgens richting 10.000 dollar te gaan.”

Zijn voorspelling, dat de waarde nog met ongeveer 50 procent zou dalen, werd met veel scepsis ontvangen. Achteraf bleek Pompliano gelijk te hebben. Bitcoin daalde in december 2018 tot ongeveer 3.200 dollar, vervolgens herstelde de koers zich om naar 10.000 dollar te stijgen afgelopen weekend.

Vaker gelijk dan niet

Pompliano geeft toe dat het moeilijk is om accurate voorspellingen te doen, maar hij staat wel achter zijn voorspellingen. Daarom wil hij publiekelijk deze persoonlijke voorspelling over de koers kenbaar maken.

In zijn mail schrijft de fondsmanager dat hij niet streeft naar 100 procent nauwkeurigheid, maar hij wil wel vaker gelijk hebben dan dat hij het mis heeft. Pompliano zegt dat het managen van andermans geld neerkomt op drie pijlers: een prijsdoel, een tijdlijn en om hier een betrouwbaarheidsniveau aan te koppelen. Deze drie pijlers blijft hij continu overdenken, naarmate hij nieuwe informatie ontvangt.

Weet het voor 75 procent zeker

Op basis van alle beschikbare informatie, durft Pompliano de uitspraak te doen dat bitcoin voor 31 december 2021 100.000 dollar waard is. Het betrouwbaarheidsniveau? Zo’n 75 procent.

Hij denkt overigens dat de weg naar 100.000 dollar wel gepaard gaat met flinke dippen. De bitcoinkoers is nou eenmaal volatiel. Hij verwacht dat de koers tussendoor nog met 20 tot 30 procent zal zakken. Pompliano ziet deze mini-boom / bust cycli als een natuurlijke marktdynamiek.

Gaat bitcoin naar 100.000 euro? Klik hier om de actuele bitcoin koers te volgen:

Bekijk actuele koers bitcoin

Toenemende vraag, afnemend aanbod

De reden dat hij verwacht dat de prijs stijgt, is uiteraard door de toenemende vraag, maar ook doordat de halving in mei 2020 zorgt voor een afnemend aanbod. Die vraag kan komen van grootschalige institutionele acceptatie, ETF’s en detailhandel die bitcoin gaan accepteren. Koppel dit aan de toegenomen wereldwijde instabiliteit, een gebrek aan prestaties op traditionele markten en de voortdurende manipulatie van markten, economieën en valuta’s door overheden over de hele wereld.

Mocht Pompliano gelijk krijgen, dan is de totale marktwaarde van bitcoin meer dan 2 biljoen dollar, bij een prijs van 100.000 dollar. Dat is op dit moment minder dan 1/3e van goud en minder dan 1/40e van de totale wereldwijde hoeveelheid geld.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Mocht de voorspelling uitkomen, dan is dat natuurlijk prachtig, maar dan ziet het er voor John McAfee nog steeds niet rooskleurig uit ! ?

    25 juni 2019