Volgens dit model is bitcoin nu 25.000 dollar waard, afhankelijk van aandelen

PlanB legt uit dat de bitcoin koers nu eigenlijk 25.000 dollar moet zijn, dat concludeert hij op basis van de correlatie tussen de S&P 500 Index en bitcoin.

Misschien denk je nu, wat gek om met de naam PlanB door het leven te moeten gaan. Dat klopt maar gelukkig is dit alleen maar een pseudoniem van een bitcoin analist. PlanB heeft bekendheid verworven door het Stock to Flow model toe te passen op bitcoin.

Verband van 10 jaar

Hij legt de bitcoin koers van de afgelopen tien jaar naast de index van de Amerikaanse aandelenbeurs S&P500. De correlatie impliceert dat bitcoin nu eigenlijk 25.000 dollar zou moeten zijn en dat betekent dat bitcoin nu meer waard zou moeten zijn dan de vorige all time high.

Interessante tijden

PlanB neemt een interessante plaats in tussen talloze andere bitcoin analisten op crypto Twitter. Bijna elke dag plaatst hij prijs- en marktupdates op zijn profiel om zijn volgers op de hoogte te houden van het verloop van het stock-to-flow-model dat hij voor BTC heeft gemaakt.

In bovenstaande tweet legt hij dus uit dat bitcoin nu 25.000 dollar waard zou moeten zijn. Hoe? Vanwege de correlatie en co-integratie met de S&P500 de afgelopen tien jaar. Hij legde de term ‘impliciete prijs’ uit en zegt als de S&P 500 sluit op 3.250 punten, bitcoin 25.000 dollar waard moet zijn. Hij zegt ook dat je bitcoin kunt beschouwen als een hefboompositie op de Amerikaanse aandelenindex. Als de indexwaarde van de S&P500 verdubbelt, dan moet bitcoin met factor 400 stijgen.

Uiteraard zijn er slimmeriken die dit extrapoleren naar een hogere indexwaarde.

Waarom zijn de S&P500 indexwaarde en bitcoin verbonden?

Het klinkt misschien gek dat een index waar geen bitcoin in zit, toch correlatie vertoont met bitcoin. Plan B legt uit dat Bitcoin profiteert van verschillende acties van de Amerikaanse Federal Reserve. De meest prominente daarvan is kwantitatieve versoepeling (QE).  Plan B zegt dat de correlatie zo dik is dat toen de FED in november 2018 probeerde de QE te stoppen, zowel de S&P 500 als Bitcoin een vrije val kregen. In onderstaand interview met Marty Bent legt PlanB dit beter uit.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • PlanB is een lulleman

    27 juli 2020