Vrijdag 26 februari vervallen 63 duizend bitcoin opties, totaal van 3 miljard dollar

Volgens data van skew analytics zullen naar verwachting ongeveer 63.100 bitcoin optiecontracten aflopen op vrijdag 26 februari.

48 duizend dollar populairst

Skew legt in een tweet uit dat er 160 miljoen dollar aan opties is tegen een prijs van 56.000 dollar. De grafiek in de tweet laat zien dat opties tegen een prijs van 48.000 dollar de hoogste openstaande rente hebben met 4.400 stuks. In de rode grafiek daaronder laat skew zien dat de openstaande rente in bitcoin in totaal 3 miljard dollar bedraagt. De grafiek laat ook zien dat de openstaande rente van december tot januari is verdubbeld.

Wat zijn openstaande optiecontracten?

Openstaande optiecontracten wordt gedefinieerd als het totale aantal openstaande Bitcoin-optiecontracten of posities die niet zijn gesloten door een koper of verkoper. Openstaande optiecontracten is gerelateerd aan het aantal contracten dat afloopt.

Deribit blijft marktleider

Als we iets verder inzoomen, dan is een daling zichtbaar in januari 2021. Maar het totaal steeg op 11 februari weer tot 10 miljard dollar. Op 21 februari was het cijfer ongeveer 13 miljard dollar. Hieronder zie je verdere data over bitcoin opties, alle grote aanbieders worden weergegeven. De grafieken laten zien dat Deribit veruit de marktleider en alleen al op 19 februari 1,7 miljard dollar behaalde.

Bron: Skew

In april 2020 overtrof Deribit voor het eerst de 1 miljard dollar aan openstaande bitcoin optiecontracten. In de zomer van 2020 zat bitcoin ook in een mooie bullrun. Hierdoor zou in juni een record van 100.000 bitcoin opties vervallen. Dit was te wijten aan een explosie in open interest.

Verschillende aanbieders

Bitcoin opties krijgen niet altijd evenveel liefde van exchanges en gebruikers. Bakkt werd eind 2020 steeds populairder en bracht in december 2019 Bitcoin-opties en futures uit. De Chicago Mercantile Exchange (CME) volgde in januari 2020, terwijl Binance in april 2020 een eigen handelsplatform voor opties en futures lanceerde.

Toch heeft de CME slechts een fractie van open belangstelling in vergelijking met Deribit. Niemand maakt gebruik van Bakkt en Binance is zelfs gestopt met het aanbieden van opties via hun exchange.

In het geval van Binance heeft dit mogelijk te maken met een soortgelijk product genaamd binaire opties. Dit is een eigenlijk een variant op opties, maar dan op cocaïne: Je krijgt je winst uitgekeerd, of je verliest je volledige investering. Ontzettend riskant dus.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • wat doet het vervallen van die opties voor de bitcoin koers?

  23 februari 2021
  • Het vervallen van die opties zou er voor kunnen zorgen dat de bitcoinkoers stijgt maar, … enkel indien de prijs in de buurt komt van de uitvoeringsprijs.
   Indien het gat te groot is dan wordt het verlies geslikt door de markt (eigenaars van de 160 miljoen aan opties) en beweegt de koers helemaal niet ten gevolge van de opties.

   24 februari 2021
 • Wat dat doet met de prijs?Bitcoin to the moon!!

  24 februari 2021