Coinbase koopt voor 500 miljoen dollar cryptocurrency’s en investeert 10% van winst

Coinbase heeft goedkeuring gekregen van het bestuur om meer dan 500 miljoen dollar te gebruiken om verschillende cryptocurrency’s te kopen. Dat kondigt Brian Armstrong, de CEO aan.

Braafste jongetje van de klas betaalt zich uit

Dit is niet zomaar een transactie, Coinbase is de grootste cryptocurrency beurs van de Verenigde Staten en wordt alom gerespecteerd in hun land. Doordat de beurs vrijwel altijd meewerkt met de overheid, geniet Coinbase het vertrouwen van grote bedrijven, fondsen en andere partijen uit de financiële wereld. Nu willen ze dus voor 500 miljoen dollar coins inslaan.

Bovendien beloofde Armstrong dat het bedrijf in de toekomst 10% van zijn winst zal investeren.

Niet bekend welke coins

Brian Armstrong, de chief operating officer van Coinbase, deelde zijn boodschap op Twitter. De beurs zal dus zijn bestaande bezit uitbreiden met 500 miljoen dollar aan coins, helaas heeft hij heeft niet onthuld welke digitale activa Coinbase momenteel bezit of van plan is te kopen. Zo’n aankondiging zou natuurlijk de koersen van die coins doen laten stijgen.

Over die 10% van de winst verwacht hij dat dit percentage ‘in de loop van de tijd zal blijven groeien naarmate de crypto-economie volwassen wordt.’

Veel winst in Q2

Om nog even verder te gaan over die 10%, dat zou wel eens een aanzienlijk bedrag in dollars kunnen zijn. Het bedrijf rapporteerde in het tweede kwartaal van 2021 alle records met een nettowinst van 1,6 miljard dollar. Dit is een stijging van 4.900% ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Bijgevolg zou een investering van 10% in crypto ergens rond de 160 miljoen dollar per kwartaal kunnen betekenen, zelfs als Armstrongs voorspellingen dat de industrie zal blijven groeien niet uitkomen.

De directeur schetste ook de hoop dat de beurs op een dag in staat zal zijn om meer van fondsen in cryptocurrency te steken, aangezien het vandaag ‘nog steeds een mix is.’

Sinds Coinbase aandelen uitbracht, is de koers met 25% gedaald, maar een ommekeer lijkt gaande. De afgelopen maand is de koers met 10% gestegen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.