Aandelenmarkt New York wil marktplaats worden voor NFT’s en crypto

De New York Stock Exchange (NYSE) wil een marktplaats worden voor NFT’s en crypto, net als dat ze nu voor aandelen zijn. Dit blijkt uit een aanvraag bij de U.S. Patent and Trademark Office.

De NYSE blijkt vooruitstrevend nu zij aan de slag willen met digitale activa. De markt wil een financiële beurs worden voor cryptocurrency’s en NFT’s, die zou kunnen concurreren met platforms als OpenSea. Hoe dit er precies uit zou zien, is niet duidelijk, maar dit zal wel een grote stap zijn voor NFT- en cryptoadoptie.

Eigen NFT’s

De markt is niet onbekend met NFT’s en crypto. Het heeft zelfs al zijn eigen NFT’s gemint. Dit deden ze om de listings te vieren van opmerkelijke bedrijven, waaronder Spotify en Roblox. Stacey Cunningham, de voorzitter van de NYSE, sprak hierover op haar LinkedIn-pagina.

“Vandaag kondigen we de eerste NYSE NFT’s aan”, zei de voorzitter in april. “Het is OK om te zoeken naar de definitie van een NFT, wat staat voor Non-Fungible Token. Ze gedenken dat moment met behulp van het digitale grootboek van de blockchain en bieden een onweerlegbaar bewijs van authenticiteit en eigendom.”

“Bij de NYSE houden we ervan om momenten te vieren. Het lijkt gepast om onze eigen NYSE First Trade NFT’s te lanceren als een nieuwe, leuke manier om het moment te markeren waarop een bedrijf toetreedt tot de NYSE”, aldus Cunningham.

In dit bericht schreef ze ook dat ze beginnen met zes NFT’s. Cunningham zei dat er nog veel meer NFT’s zullen volgen naarmate we nieuwe, innovatieve bedrijven hun gemeenschap blijven verwelkomen. Op de website van NYSE NFT’s blijkt dat dit nog niet gebeurd is, aangezien er nog maar zes stuks staan. Wellicht dat het huidige nieuws wat nieuw leven kan inblazen.

De Intercontinental Exchange (ICE), waar de New York Stock Exchange onder valt, heeft zelf een bedrijf in crypto. Bakkt, een platform waar je crypto kan kopen, verkopen en digitale assets kan opslaan, is namelijk ook onderdeel van ICE. Dit platform is op de NYSE te vinden onder de ticket BKTT. In oktober steeg dit aandeel nog 300% na een samenwerking met Mastercard.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.