Cardano deelt vandaag strategie voor Afrika tijdens Africa Special

Blockchain-bedrijf en Cardano-ontwikkelaar Input Output Hong Kong (IOHK) kondigt een samenwerking aan met de Ethiopische regering om de onderwijssector van het land te digitaliseren.

Alles digitaliseren

In een blogpost schrijft de manager voor Afrikaanse operaties John O’Connor dat het blockchain-bedrijf zijn gedecentraliseerde identiteitsoplossing Atala PRISM zal inzetten op duizenden scholen in Ethiopië. De identiteitsoplossing die op Cardano is gebouwd, zal worden gebruikt om cijfers digitaal te verifiëren, schoolprestaties op afstand te volgen en onderwijs en werkgelegenheid te stimuleren.

‘Dit zal alle studenten voorzien van door blockchain geverifieerde digitale kwalificaties om frauduleuze universitaire en sollicitaties te verminderen, en de sociale mobiliteit te vergroten doordat werkgevers de cijfers van alle sollicitanten kunnen verifiëren zonder externe bureaus.’

5 miljoen studenten

De samenwerking tussen IOHK en de Ethiopische regering zal in eerste instantie ten goede komen aan 3.500 scholen, 5 miljoen studenten en 750.000 docenten. In de toekomst zou het op blockchain gebaseerde nationale identiteitssysteem kunnen worden uitgebreid naar andere onderwijsinstellingen.

‘Het project zou uiteindelijk kunnen worden uitgebreid naar universiteiten waar diploma’s ook digitaal worden geverifieerd op de Cardano-blockchain, waardoor werkgevers de authenticiteit van de opleidingsgegevens van sollicitanten gemakkelijk kunnen valideren.’

Strategie voor Afrika

Charles Hoskinson, de grote man bij Cardano, liet eerder al doorschemeren grote plannen te hebben voor Afrika. Hij ziet namelijk veel potentie om zaken te doen op het continent.

‘We zijn ook aan de commerciële kant bezig met het echt opschalen van onze commerciële divisie en in het bijzonder in Afrika gaan we de middelen daar zeker opschalen naar de acht cijfers, want er komt veel goed nieuws aan.’

De ‘Afrika-strategie’ is de strategie om de acceptatie van Cardano op het Afrikaanse continent te stimuleren bij dagelijkse gebruikers en bedrijven. Deze strategie wordt opgedeeld in twee doelen. Het eerste doel is om samen te werken met lokale belanghebbenden bij het opleveren van projecten die echte problemen in de markt oplossen. Het tweede doel is om lokale ontwikkelaars op te leiden en op te leiden om oplossingen te bedenken voor lokale problemen.

Wil je hier meer over weten? Vandaag om 18:30 uur Nederlandse tijd begint Cardano Africa 2021. Dan wordt de strategie verder uit de doeken gedaan.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Beste,

  Goed en duidelijk artikel, het is alleen 16.30 UTC, dus 18:30 Nederlandse tijd.

  29 april 2021
 • Ter info: het is 18.30 Nederlandse tijd 😉

  29 april 2021
   • Kan gebeuren 🙂

    29 april 2021