Algorand (ALGO) komt met smart contract dat uitstoot compenseert

Algorand zet zijn beste beentje voor als het gaat om milieuvriendelijkheid. Het netwerk heeft namelijk een smart contract in gebruik genomen dat zijn uitstoot automatisch compenseert. In een persbericht gedeeld met CryptoSlate, zei Algorand dat het netwerk hierdoor zijn inzet voor het milieu verdubbelt.

Algorand en energieverbruik

Het unieke proof of stake mechanisme van het netwerk van Algorand is in essentie ontworpen om energie vriendelijk te zijn. Het heeft namelijk minimale energie nodig om te berekenen. Daarnaast biedt het nog steeds een hoge snelheid.

De vice-president van engineering research bij Algorand, Naveed Ihsanullah, gaf meer diepgang over deze duurzame ontwikkeling. Hij vertelde CryptoSlate dat efficiëntie – en minimaal energieverbuik – een doel moet zijn van technologie in de toekomst.

Zelf onderhoudend smart contract

Dit is de reden waarom Algorand heeft besloten om ‘een zelf onderhoudend smart contract’ te introduceren. Dit contract zorgt ervoor dat er automatisch een deel van de netwerk fees toegewezen worden om de koolstofuitstoot te compenseren.

“Algorand, een blockchain-leider in deze ruimte, ziet een enorme adoptie van eco-bewuste merken, makers en ontwikkelaars, en we zijn trots om nog een stap voorwaarts te zetten in onze inzet voor duurzaamheid met de introductie van slimme contracten die onze koolstofcompensatie belofte permanent afdwingen”, aldus Ihsanullah. Maar hoe werkt deze compensatie?

Koolstofkredieten marktplaats

De smart contract van het Algorand netwerk zal gebruik maken van ClimateTrade‘s koolstofkredieten marktplaats. Volgens hun website heb je via deze martkplaats “volledige controle over waar je het milieukapitaal van uw bedrijf wilt investeren”.

‘Het is niet nodig om eenvoudige dingen ingewikkeld te maken: ClimateTrade’s markt gebruiken is net zo eenvoudig als de projecten kiezen en klikken op het project dat het beste bij je behoeften past’, aldus de website van ClimateTrade.

Het is een optie om geld te investeren om de wereld groener te maken. Dit is een ideale manier voor bedrijven om hun CO2-uitstoot te compenseren door projecten te financieren die uitstoot tegen gaan. Dit is in essentie ook het doel van het nieuwe smart contract van Algorand.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.