Winklevoss miljardair: deze altcoin doet denken aan begindagen Bitcoin en Ethereum

Tyler Winklevoss zegt dat Chainlink (LINK) de potentie heeft om de volgende grote coin te worden. Deze altcoin doet hem denken aan hoe bitcoin en ether vroeger waren.

De naam Winklevoss ken je misschien van de film The Social Network, waarin hij en zijn broer Mark Zuckerberg aanklagen voor het stelen van het idee van Facebook. Later begonnen de broers in New York crypto exchange Gemini.

Onderliggend belang

Zijn opmerking komt niet uit de lucht vallen, Gemini heeft namelijk aangekondigd handelsparen met Chainlink (en Dai en Orchid) toe te voegen aan hun beurs.

De crypto miljardair erkent dat Chainlink gebruik maakt van hoogwaarde technologie. Hij bezit zelf geen LINK maar noemt het wel een fantastisch project dat een van de vele geweldige beloften van crypto laat zien.

Wat doet Chainlink?

Het belangrijkste doel van Chainlink is om bedrijven te helpen blockchain goed toe te passen. Dat is misschien heel algemeen, maar ze hebben hier wel een specifieke oplossing voor. Chainlink bouwt oracles waarmee je informatie en data kan inladen in blockchains en smart contracts. Je kunt zo bijvoorbeeld een livefeed aan data van het weer in Nederland koppelen aan andere data via een blockchain. Zo ver zijn ze nog niet, de oracles worden nu vooral gebruikt door bedrijven die decentrale, financiële diensten aanbieden.

De bijbehorende token is ontworpen om gebruikers te belonen die nodes onderhouden en het netwerk van stroom voorzien. Er zijn geruchten dat Chainlink bouwt aan een manier om deze coins te kunnen staken. Dat betekent dat je je coins voor een bepaalde tijd vastzet en hier rente over verdient.

Koers is binnen maand verdubbeld

Op dit moment staat LINK op de 11e plek qua totale marktwaarde. In 2019 groeide de munt ontzettend hard, van 0,29 dollar naar 1,80 dollar aan het eind van het jaar. Op dit moment wordt de munt verhandeld voor 3,45 dollar.

Nadat de munt op 4 maart een recordhoogte van 4,95 dollar bereikte, stortte de koers medio maart in. De munt halveerde bijna in waarde, net als vrijwel alle andere coins. Het dieptepunt in maart was 1,64 dollar. Inmiddels is die waarde meer dan verdubbeld.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • De waarheid is de volgende: Winky heeft dit spul gekocht en probeert het nu omhoog te lullen. Prettig weekend

  17 april 2020
 • Als je echt 200 % overtuigd bent dat iets geweldig in waarde zal toenemen, dan gooi je die , kennis , toch niet zomaar zonder meer te grabbel op internet!!!

  17 april 2020
 • Gouden bergen beloven of ook bomen die tot in de hemel groeien

  17 april 2020
 • Een exchange verdient bij elke transactie. Zo simpel is dat.

  18 april 2020
 • Link is een zeer goeie. Punt. Samenwerken met Microsoft en Intel. One to look at. Like he does.

  18 april 2020
 • Zure reaguurders hier zeg! Verdiep je in Chainlink of hou je muil!

  18 april 2020
 • Het laatste jaar is deze munt wel met meer dan 500% gegroeid….

  18 april 2020
 • De meest belovende technologie is Hedera Hashgragh. Een next generation DLT.
  Maak zelf eens je huiswerk, en ga naar hun website, en bekijk de filmpjes op YouTube.

  19 april 2020
 • Chainlink heeft een gigantisch potentie. Top 3 coin wat mij betreft. Lees je maar eens goed in.

  19 april 2020
 • Ik trap op zere tenen me dunkt

  24 april 2020
 • Chainlink = gebakken lucht van op de Kaaimaneilanden. U bent gewaarschuwd

  24 april 2020
 • Chainlink is een behoorlijke schommelende koers
  Als je z’n status zie denk ik ook wel dat toekomstmuziek is

  6 november 2020