Categories: Koers

Altcoin prijs analyse: markt kleurt groen, ETH, XRP, EOS, Cardano en IOTA koers

De belangrijkste cryptocurrencies bevinden zich nu al twee dagen in het groen. Bitcoin (BTC) is nog steeds boven de €3.335 grens, terwijl Ethereum (ETH) de top altcoin positie heeft herwonnen. Wat is er vandaag gebeurd in de crypto-wereld?

Bitcoin – Proof of Keys

Vandaag is de dag van Proof of Keys, een initiatief van belegger Trace Mayer. Dit initiatief houdt in dat iedereen die zijn bitcoins op een exchange houdt, deze verplaatst naar een wallet. De gedachte hierachter is dat je dan zelf in bezit bent van je private keys. Dat is bij een exchange niet het geval.

Bitcoin (BTC) heeft sinds begin januari een prijsstijging van ongeveer 3 procent. De munt wordt verhandeld op ongeveer €3.400 op het moment van schrijven.

Ethereum – toppositie altcoins herwonnen

Ethereum (ETH) heeft opnieuw Ripple (XRP) ingehaald. Tenminste, op basis van market cap. Kijken we naar de waarde maal het aantal munten, dan staat Ethereum nu op de tweede plek. Ethereum wordt nu verhandeld rond de de €130. Hiermee is de prijs meer dan 13 procent is gestegen in vergelijking met 1 januari.

XRP, EOS, Cardano en IOTA

Ondertussen wordt XRP, de derde altcoin, verhandeld tegen €0,31, met een lichte stijging van de prijs gedurende de dag. De market cap van de munt is ongeveer €13,1 miljard.

Alle andere altcoins uit de top 20 staan vandaag in het groen, met EOS (EOS), Cardano (ADA) en IOTA (MIOTA) met de meest zichtbare prijsstijgingen. Deze munten stegen met respectievelijk 5,1, 5,5 en 7,2 procent vandaag.

De totale market cap van alle cryptocurrency’s is gestegen tot €115,7 miljard, €1,75 miljard verwijderd van de wekelijkse piek van €117,7 miljard, Deze is bereikt op zondag 30 december.

powered by Coinlib

Overig nieuws

Wat is er nog meer gebeurd in de crypto-wereld? Hieronder vind je een kort overzicht.

HitBTC aangeklaagd vanwege Proof of Keys

De cryptogemeenschap beschuldigt cryptocurrency exchange HitBTC. In aanloop van Proof of Keys heeft de exchange de accounts van sommige gebruikers bevroren. Op deze manier is het niet voor iedereen mogelijk om bitcoins of andere munten op te nemen vanuit HitBTC.

Het bedrijf zelf heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Twitter- en Reddit-gebruikers. Sommige van deze gebruikers beweren dat het niet mogelijk was om bitcoins van het account te halen. De directe link tussen de geblokkeerde opnames en Proof of Keys is nog niet bevestigd.

DMM.com Ltd. sluit mining-diensten

Ondertussen heeft het grote Japanse e-commerce conglomeraat DMM.com Ltd. de sluiting aangekondigd van haar crypto-mining diensten. De organisatie geeft aan dat het minen van bitcoins voor hen niet meer winstgevend was. Dit nieuws komt kort na soortgelijke aankondigingen van de Japanse internetgigant GMO Internet Group. Dit bedrijf heeft de ontwikkeling en verkoop van bitcoin mining apparatuur onlangs stopgezet.

Frank Smits

In de zomer van 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en crypto in het algemeen. Ik vind het ongelofelijk interessant om er elke dag meer over te leren, en vind het nog leuker om erover te schrijven!

View Comments

 • Het enige dat groen kleurt, vandaag op 3 januari 2018, zijn de oliebollen die sinds oud en nieuw buiten de koelkast liggen. Weet niet welke Exchange jij raadpleegt?!?

  • Hoi Arno, bedankt voor je reactie! Ik vroeg me al af wat er stonk in huis, maar dat weet ik nu. Op het moment van schrijven stegen de koersen nog, maar na het moment van publiceren ging het snel de andere kant op. Daardoor is het artikel inmiddels weer wat achterhaald inderdaad.

Recent Posts

 • Overig

When Lambo? Volgens Lamborghini komt recordverkoop niet door bitcoin

In 2004 zag modehuis Burberry een flinke daling in de verkoop van hun kleding. Het merk en haar typische, kenmerkende…

7 uur ago
 • Overig

Waarom bitcoin criminelen geen anonimiteit biedt

Twaalf mensen zijn onlangs gearresteerd in Costa Rica en Spanje in verband met de ontvoering (en vermeende moord) van de…

1 dag ago
 • Ethereum

Nieuwe datum Constantinople update Ethereum bekend

De nieuwe datum voor de Constantinople update van Ethereum is bekend. Waarschijnlijk zal de update eind februari plaatsvinden, tussen 26…

2 dagen ago
 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Koers
 • Ripple

Crypto koers analyse: Bitcoin, Ripple en Ether

De bitcoin prijs beweegt zich sinds begin deze week in een nauwe marge. Aan welke kant gaat de koers uitbreken?…

2 dagen ago
 • Blockchain

Blockchain om muzikale rechten te beschermen

Blockchainbedrijf Bitfury Group kondigde woensdag de lancering aan van een muziek- en entertainmentdivisie. Zij gaan werken aan een open-source muziekplatform…

2 dagen ago
 • Koers

Bitcoin wordt meer waard dan goud

Tyler en Cameron Winklevoss blijven positief over bitcoin. De tweelingbroers denken dat bitcoin echt het nieuwe digitale goud kan worden…

3 dagen ago