Amerikaan gedwongen om salaris 1 jaar lang in Bitcoin uit te laten betalen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun vermogen te sparen in Bitcoin, maar betalen met de digitale munt is nog niet heel populair. Een in het Amerikaanse Florida gevestigde Bitcoiner kwam echter in een vervelende situatie terecht, waardoor betalen met Bitcoin tijdelijk zijn enige optie was.

Betalen met Bitcoin

Het gaat om een Amerikaan die actief is onder het pseudoniem SVN, wat uiteraard niet zijn echte naam is. Niet lang geleden werd de bankrekening van SVN bevroren, waardoor hij gedwongen op zoek moest naar alternatieven om zijn salaris te ontvangen en betalingen te doen. Uiteindelijk koos hij voor Bitcoin als oplossing om zijn normale leven zoveel mogelijk voort te zetten.

Waarschijnlijk had SVN dit prima op een andere manier kunnen regelen, maar hij wilde voor zichzelf ontdekken wat de mogelijkheden met Bitcoin zijn. “Iedereen bleef zeggen dat Bitcoin de beste vorm van geld ter wereld is, maar ik kende alleen maar hodlers. Ik moest het met mijn eigen ogen zien om tot diezelfde conclusie te komen”, aldus SVN tegenover Cointelegraph.

Zijn conclusie? “Leven onder een Bitcoin standaard is simpel, maar uitdagend”, zo schrijft SVN. Vooral het bijhouden van zijn boekhouding en het doen van belastingaangifte is een behoorlijke klus met Bitcoin. De volatiliteit van Bitcoin bleek ook een interessante factor. Naarmate de koers bleef dalen, ontving SVN iedere maand meer Bitcoin op zijn rekening.

Geen andere crypto

Op de vraag of hij ook andere crypto zou gebruiken om op te leven antwoordt SVN negatief. Volgens de Bitcoiner voldoen andere munten niet qua veiligheid en soevereiniteit. Bitcoin staat uiteraard al vanaf de begindagen op de eerste plaats en tot nu toe is er nog geen munt echt in de buurt gekomen. SVN zelf zegt dat alle concurrerende munten wel een actieve oprichter, CEO of ander drukpunt hebben.

In het geval van Bitcoin is dat niet zo. Satoshi Nakamoto liet ruim 10 jaar geleden voor het laatst iets van zich horen binnen de Bitcoin-gemeenschap. Sindsdien is het stil vanuit de oprichter en in die zin kun je zeggen dat Bitcoin volledig onafhankelijk is van gecentraliseerde machten. Als je kijkt naar Ethereum zou je kunnen beargumenteren dat dit anders is.

Vitalik Buterin, het brein achter Ethereum, geniet een gigantische reputatie binnen de gemeenschap van het project. Als hij iets voorstelt, dan duurt het over het algemeen niet lang voordat het in het protocol zit. Wat dat betreft is er binnen Ethereum meer sprake van machtscentralisatie dan bij Bitcoin.

Niet de enige

Overigens is SVN niet de enige die ervoor kiest om zijn salaris volledig in Bitcoin te ontvangen. Er zijn ook steeds meer grote sporters die het aantrekkelijk vinden om in ieder geval een van hun salaris in Bitcoin te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de samenwerking die het Amerikaanse NYDIG recent sloot met het New York Yankees honkbalteam. Die samenwerking maakt het voor spelers en staf van de club mogelijk om een deel van hun salarisstrook naar Bitcoin te converteren.

Opvallend is dat uit onderzoek van Deel blijkt dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een deel van hun salaris in crypto te ontvangen. Met name freelancers die over de hele wereld werken en mensen die uit landen met een relatief hoge inflatie komen, kiezen gemiddeld vaker voor Bitcoin.

Een onderzoek van november van deVere Group bevestigde dit beeld. Hierin staat dat ongeveer 33 procent van de millennials en de helft van generatie Z het prima zou vinden om 50 procent van zijn of haar salaris in Bitcoin te ontvangen. Vooral onder jonge mensen is Bitcoin populair en worden de voordelen van de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden op waarde geschat.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.