Analyse: Bitcoin kan komende dagen terug naar 10.500 dollar

Bitcoin heeft niet zijn beste week, maar op korte termijn ziet het ernaar uit dat herstel mogelijk is. En hoe staat bitcoin er eigenlijk voor op de lange termijn? Laten we snel de grafieken induiken!

Op korte termijn herstel mogelijk

We kijken eerst naar de korte termijn, je ziet hieronder de uurgrafiek van bitcoin. De indicator onder de grafiek is de Relative Strength Indicator (RSI). Deze indicator toont aan dat herstel op de korte termijn mogelijk is. De bitcoin koers laat een lagere bodem zien, terwijl de RSI een hogere bodem maakt. Dit noem je divergentie, en deze vorm van divergentie is positief voor de koers. Aan welke koers moet je dan denken? Daarvoor zoomen we wat uit op de grafiek. Wie weet kan deze divergentie net dat zetje geven om de weerstand van 10.500 dollar (9.003 euro) te doorbreken. Deze weerstand zie je op de grafiek hieronder aangegeven in het rood.

Bitcoin op cruciaal niveau

We zoomen nog wat verder uit op de grafiek, je kijkt nu naar de daggrafiek. Je ziet dat bitcoin zich nu op een belangrijk niveau bevindt. De groene lijn stelt 10.214 dollar (8.761 euro) voor. Deze prijs was eind oktober vorig jaar een weerstand, maar ook in februari en juni dit jaar. Kan bitcoin deze weerstand ombuigen naar een weerstand? Dan is dat een heel positief signaal voor de toekomst.

Bitcoin tegen bull market lijn

Je kijkt nu naar de weekgrafiek van bitcoin. De groene lijn die onder de koers loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 21 weken, of ook wel de 21-weken moving average (MA). Deze lijn geeft in bull market vaak een goede ondersteuning. In 2016 en 2017 heeft de koers van bitcoin de week nooit onder deze lijn gesloten, dat zie je aan de blauwe pijltjes op de grafiek. Is dat deze keer ook het geval? Dan stuitert de koers volgende week vanaf hier omhoog.

Wat kunnen we verwachten van bitcoin?

Op korte termijn kan de koers dus wat herstellen, en ook op de lange termijn staat bitcoin nog steeds overeind. Maar wat kunnen we van de komende dagen verwachten? Je kijkt hieronder naar de vier-uursgrafiek van bitcoin. We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief)

Bullish
Stijgt bitcoin in de komende dagen? Dan kan de koers een nieuwe poging doen om 10.500 dollar (9.003 euro) te doorbreken. Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven.

Bearish
De oranje lijn, 10.214 dollar (8.761 euro), is een belangrijk niveau voor bitcoin. Lukt het niet om deze prijs vast te houden, dan kan de koers terugzakken naar 10.000 dollar (8.581 euro). Deze prijs is op de grafiek hieronder aangegeven met de rode lijn.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.