Analyse: kan Cardano (ADA) binnenkort door het dak gaan?

Gisteren daalde de koers van Cardano, net als bijna alle andere cryptocurrencies. De prijs corrigeerde met iets meer dan 5%, wat voor enige bezorgdheid op de markt zorgde. Toch klimt de koers steeds iets verder omhoog en is de schade bijna volledig hersteld.

Wanneer we uitzoomen op de grafiek, lijkt het erop dat de koers in niemandsland beweegt. Hoewel er de afgelopen weken een stijging was, zijn er geen belangrijke weerstanden doorbroken of cruciale ontwikkelingen in de koers te zien. Desalniettemin blijven de vooruitzichten voor Cardano positief volgens een belangrijke indicator, namelijk de Bull Market Support Band.

Wat houdt deze indicator in?

De Bull Market Support Band (BMSB) is een indicator die bestaat uit een combinatie van twee andere indicatoren, namelijk: de 20 Week SMA (Simple Moving Average) en de 21 Week SMA. Bij de eerste indicator zijn de afgelopen twintig weekkoersen bij elkaar opgeteld en is het gemiddelde genomen. Bij de tweede indicator is het uitgangspunt hetzelfde, alleen nu het gemiddelde van de afgelopen 21 weekkoersen. Samen vormen deze de Bull Market Support Band. Ook wel een Bear Market Resistant Band genoemd in bearish tijden.

De Cardano koers is nog steeds boven de BMSB

De grafiek laat duidelijk zien hoe deze indicator werkt: aanvankelijk functioneert de Bull Market Support Band als weerstand, maar zodra de koers erbovenuit stijgt en deze als ondersteuning blijft behouden, verandert het zijn rol. Dit is precies wat er tot op heden bij Cardano is gebeurd, waarbij de koers de indicator al meerdere keren heeft getest als steun en deze heeft weten vast te houden.

ADA/USDT 1D

Het is van groot belang dat deze indicator blijft functioneren als betrouwbare ondersteuning, aangezien dit verdere opwaartse bewegingen mogelijk kan maken. Het bereiken van prijsniveaus zoals 0,42 dollar is daarbij een reëel koersdoel. Verliezen we echter de steun, dan is de kans groot dat de koers nieuwe dieptepunten zal testen. Het is dan mogelijk dat prijsniveaus zoals 0,30 dollar als eerste getest worden, en als de neerwaartse druk blijft toenemen, zelfs 24 dollarcent bereikt kan worden. Toch hoeft het helemaal niet zover te komen. De Cardano/Bitcoin valuatie geeft namelijk reden voor optimisme.

De ADA/BTC valuatie test een belangrijke steun

De afgelopen maanden is de waarde van Cardano ten opzichte van Bitcoin met 80% gedaald. Als je bijvoorbeeld op de top van deze waardering 1 Bitcoin kocht, zou je vandaag 80% meer ADA kunnen krijgen. Dit is een aanzienlijke daling, maar het is niet ongebruikelijk voor altcoins. Andere altcoins zoals Chainlink of Solana zijn zelfs tot ongeveer 85% in waarde gedaald ten opzichte van Bitcoin.

Op de grafiek hieronder zien we dat de ADA/BTC-waardering een horizontale steun lijkt te hebben gevonden op de groene lijn. Dit prijsniveau was eerder een weerstand, en zoals je misschien wel weet verandert een doorbroken weerstand vaak in een ondersteuning. Het is daarom ook waarschijnlijk dat de koers hier een stijging zal laten zien.

ADA/BTC 1D

Een stijgende ADA/BTC valuatie impliceert niet per se een stijging van Cardano in dollars. Dit betekent echter dat Cardano beter zal presteren dan Bitcoin. Dit kunnen we dus ook opnemen in onze lijst van bullish signalen voor Cardano. Als je meer wilt weten over andere prijsontwikkelingen die allemaal wijzen op meer positieve bewegingen in de toekomst, kun je de vorige analyse hier lezen.


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.