Bitcoin nieuws

UPDATE: Nog geen goedkeuring vanuit CFTC voor LedgerX, Bakkt kan nog steeds de eerste zijn

Update 1 augustus 16:45: Volgens Coindesk heeft de CFTC toch nog geen toestemming gegeven aan LedgerX om fysieke bitcoin futures aan te bieden. Wordt vervolgd. 

Iedereen verwachtte dat het nieuw op te richten Bakkt als eerste zou zijn, maar LedgerX is sneller. Vanaf vandaag (woensdag 31 juli) is het namelijk mogelijk om te handelen in fysieke bitcoin futures. Dat maakt Paul Chou, directeur van LedgerX, bekend in een exclusief interview met Coindesk.

Normaal handel je met bitcoin futures niet met echte bitcoins, maar speculeer je op de koers. Bij Bakkt en LedgerX is dit anders. Iedere bitcoin in een bitcoin future contract wordt namelijk gedekt door bitcoin. De lancering van Bakkt is een paar keer uitgesteld omdat de juiste vergunningen nog niet binnen waren, maar LedgerX kan vanaf vandaag dus wel starten met handelen.

Voor de institutionele belegger en de ‘gewone’ investeerder

Anders dan bij Bakkt richt LedgerX zich ook op de investeerder met de ‘normale’ portemonnee. Iedereen die het Know Your Customer-beleid doorkomt mag beginnen met handelen. Je hoeft dus geen miljoenen euro’s of dollars te hebben.

Daarnaast hoef je geen dollars in te zetten om te speculeren op de bitcoin koers. Het is ook mogelijk om contracten te kopen met bitcoin. Dat zorgt ervoor dat je direct kan handelen, je bent immers niet afhankelijk van een bankoverschrijving.

Paul Chou van LedgerX is erg enthousiast:

‘Stel je eens voor, je stort bitcoin op ons platform. Dan hoef je helemaal geen gebruik te maken van het Amerikaanse bankenstelsel. Daarom is het heel belangrijk dat het gaat om fysieke bitcoin futures. Ik denk dat dit één van de meest unieke use cases is voor bitcoin. Je gebruikt cryptocurrency als het enige onderpand.’

Regelgeving in orde

Voordat LedgerX kon gaan beginnen met het aanbieden van fysieke bitcoin futures moest het toestemming krijgen van de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC). Afgelopen maand kreeg LedgerX een DCM licentie, wat betekent dat het laatste groene licht gegeven is.

Dit houdt dus in dat LedgerX het eerste bedrijf is dat fysieke bitcoin futures aanbiedt. Maar ook Bakkt staat op het punt van lanceren. Het plan is dat Bakkt in dit kwartaal nog definitief start.

Wat voor invloed heeft de lancering van fysieke bitcoin futures van LedgerX voor de prijs van bitcoin? Volg de live bitcoin koers op onze koerspagina:

Bekijk bitcoin koers

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Facebook past regelgeving aan omtrent crypto advertenties

Facebook gaat het makkelijker maken om crypto advertenties te plaatsen op het platform. Dit doen…

11 uur geleden

Toon Schraven bij RTV Utrecht: “Bitcoin is het internet van het geld”

Voor veel Nederlanders is bitcoin nog onbekend terrein. Is het pure speculatie? Een betaalmiddel? Of…

12 uur geleden

Lisk analyse: vanochtend 20%, hoe verder?

Het is een mooie dag voor de investeerders van Lisk. Zij zagen de Zwitserse munt…

14 uur geleden

Bitcoin analyse: terug op bekend terrein, wat nu?

De prijs van Bitcoin bevindt zich in hetzelfde gebied als een week geleden, is dat…

16 uur geleden

Grootste supermarkt in Kroatië accepteert crypto

Een grote stap voor de implementatie van crypto; de grootste supermarkt in Kroatië accepteert vanaf…

1 dag geleden

Bitcoin netwerk verwerkt gemiddeld voor €82K aan waarde voor iedere €1 aan transactiekosten

Het bitcoin netwerk wordt steeds efficiënter, maar wat betekent dat eigenlijk? In de kern is…

2 dagen geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-