Tijdens bitcoin block halving wordt waarde 55.000 dollar

Elke vier jaar wordt de beloning die miners voor hun werk ontvangen gehalveerd, dit wordt de bitcoin halving genoemd. De volgende halving vindt naar verwachting plaats in mei 2020 en veel analisten denken dat dit grote gevolgen voor de prijs kan hebben. Er komen immers minder bitcoins vrij op de markt.

De Amerikaanse journalist Joe Kernen van CNBC zei op live TV dat bitcoin door de halving 55.000 dollar waard wordt.

Spreekbuis voor bitcoin gelovigen

Hij zei dit tijdens een uitzending van Squawk Box, op de Amerikaanse zender CNBC. Dit programma begint steeds meer de spreekbuis voor bitcoin maximalisten te worden. Ook zijn de meeste gasten heel bullish als het gaat om de koers van bitcoin. Joe Kernen is de presentator van dit programma en hij heeft overduidelijk moeite om objectief te blijven als het om bitcoin gaat.

55.000 dollar is geen wilde gok

Tijdens een interview met Katie Stockton, oprichter van Fairlead Strategies, vroeg hij haar of zij het eens is met zijn voorspelling dat bitcoin 55.000 dollar waard wordt. Hoewel Stockton in eerste instantie niet hapte, en het zelfs weglachte, probeerde Kernen haar toch te overtuigen.

De voorspelling van Kernen is gebaseerd op een fundamentele analyse van de schaarste van goud en zilver, en hoe dit zou moeten worden weerspiegeld in de prijs van bitcoin. Stockton was nog niet helemaal overtuigd ook al was Kernen serieus.

Halving kan gevolgen hebben voor koers bitcoin

De volgende bitcoin halving vindt plaats in mei 2020, en de beloning voor miners wordt dan 6,25 bitcoin per gevonden blok in plaats van de huidige 12,5 bitcoin. Dit wordt een deflatoire functie genoemd, bitcoin wordt namelijk steeds schaarser. En vrijwel elke econoom is het ermee eens dat schaarste zorgt voor een hogere waarde. Kernen beweert dat dit de zwengel kan zijn voor de volgende grote beweging naar boven, waardoor bitcoin uiteindelijk zo rond de 55.000 dollar waard wordt.

Stel dat bitcoin 55.000 dollar waard wordt, dan kan de halving daar zeker aan hebben bijgedragen. Wat ook helpt is dat de Amerikaanse en Europese centrale banken juist een inflatoire maatregelen treffen. Zij kopen namelijk steeds meer obligaties op, waardoor er meer geld in de economie wordt gepompt, en ze verlagen de rente, waardoor het goedkoper wordt om dat nieuwe geld te lenen.

De halving en het beleid van de centrale banken kunnen zorgen voor een perfecte storm voor bitcoin.

Meestal achteraf pas

Hoewel de voorspelling van 55.000 dollar stoer klinkt, is hij niet de enige die er zo over denkt. Hoe dan ook, het lijkt alsof iedereen verwacht dat de bitcoin halving voor een opwaartse beweging zal zorgen. Maar als je kijkt naar de vorige halvings van bitcoin, dan valt op dat de prijs pas na de halving steeg, en niet daarvoor.

De halving van bitcoin krijgt nu al veel aandacht, maar begin volgende week is de halving van litecoin al en in 2020 is Zcash aan de beurt. Al deze cryptocurrency kan je kopen met BLOX. De gratis en Nederlandse alles-in-een app.

Lees alles over BLOX

Wil je meer weten over de litecoin halving van komende week? Houd nieuws.btcdirect.eu dan in de gaten, dit weekend publiceren wij een longread over de litecoin halving, en wat dat kan betekenen voor de koers.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • De bitcoin, en nog enkele cryptocurrencies, gaan altijd in de toekomst stijgen, omdat we zo wie zo naar een meer en meer digitale wereld gaan, trouwens kort geleden, is in de states in 46 staten, de canabis legaal verklaard, en degene die kweken en enorm aantal kilo’s leveren aan bij wet aangeduide apothekers wordt gegeven. Die kwekers houden een grote hoeveelheid aan weed plantjes over, en wat doen die?niet weggeven, maar anoniem verkopen op de zwarte markt. En dan komt de bitcoin enorm van pas. Wie nu geen bitcoin koopt, is blind voor de toekomst.

  2 augustus 2019
  • Voor mijn gevoel koop jij die wietplantjes al op Noel…

   7 augustus 2019
 • Helemaal mee eens

  3 augustus 2019