Binance hield jarenlang banden met China verborgen

Het grote Binance ligt onder vuur in de Verenigde Staten nadat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) besloot om het beursplatform en zijn CEO Changpeng Zhao aan te klagen. Als reactie op dat nieuws viel de koers van Bitcoin als een baksteen naar beneden, maar inmiddels is deze weer hersteld en op het moment van schrijven handelen we zelfs op 28.600 dollar. Voor Binance blijft het wel regenen, want het slechte nieuws stapelt zich op.

Binance en China

Eind 2017 maakte China zogenaamd een einde aan de crypto-industrie in het land, door een verbod op beursplatformen in te stellen. Binance zou als gevolg daarvan het land verlaten, maar nu blijkt dat het nog jarenlang hechte banden met China had en deze verborgen hield voor het grote publiek.

Dit blijkt uit interne documenten die zijn opgedoken door de Financial Times. In die papieren staat hoe CEO Changpeng Zhao en andere belangrijke figuren binnen de beurs herhaaldelijk instructies gaven om de aanwezigheid van Binance in China te verstoppen.

Binance zou tot het einde van 2019 zelfs een kantoor gehad hebben in China en een rekening bij een Chinese bank aanhouden, die werd gebruikt om de salarissen van sommige medewerkers te betalen.

Grappig genoeg draait de rechtszaak met de CFTC onder andere om het vraagstuk waar het hoofdkwartier van Binance nu precies staat. Volgens de Amerikaanse autoriteiten is Binance een compleet ondoordizchtige organisatie die bijna niet aan te pakken is voor overheden.

Kritiek van Binance

Binance zelf is niet blij met de verhalen. In een verklaring aan de Financial Times zegt de beurs het volgende: “Het is jammer dat anonieme bronnen over antieke geschiedenis spreken (in crypto-termen) en de gebeurtenissen compleet verkeerd karakteriseren. Dit is geen accuraat beeld van de operaties van Binance.”

“De originele club van oprichters die gevestigd was in Shanghai verliet China slechtst twee maanden nadat het bedrijf was georganiseerd, zelfs voordat het officieel werd opgericht, als gevolg van de problemen in de crypto-industrie in China. Het beursplatform is nooit geregistreerd of geïncorporeerd in China”, zo laat Binance weten.

Dat zijn duidelijke uitspraken die de geruchten over de banden van Binance met China voor nu naar het rijk der fabelen verwijzen. De enige reden die logisch lijkt voor het willen verhullen van het kantoor en het kleine groepje medewerkers in China is het verbod dat in het land geldt op het in de lucht houden van een crypto exchange.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.