Dit is het nieuwe beloofde land voor Binance

Het is je vast niet ontgaan dat Binance wereldwijd gigantische problemen heeft met wetgevers. In de Verenigde Staten is de Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak begonnen en het beursplatform van Changpeng Zhao heeft ook Nederland verlaten. Nu moeten de Verenigde Arabische Emiraten het volgende thuis worden voor Binance, zo blijkt uit de uitspraken van Binance Dubai manager Alex Chehade tegenover Cointelegraph.

Vriendelijke houding

Volgens Chehade zijn de Verenigde Arabische Emiraten de perfecte bestemming voor crypto-bedrijven die op zoek zijn naar een land met een meer vriendelijke houding richting digitale assets. Die uitspraken zijn natuurlijk een directe sneer naar met name de Amerikaanse overheid, waar de crypto-industrie momenteel een hoop weerstand krijgt.

“Binance begrijpt dat het leiderschap van de Verenigde Arabische Emiraten als doel heeft om de regio om te toveren tot het focuspunt voor Web3. Ze willen zich wegdiversificeren van fossiele brandstoffen en zien crypto als een geweldige drijfveer voor die strategie”, aldus Chehade.

Onder de streep zijn het vooral de duidelijke regels die de Verenigde Arabische Emiraten tot een aantrekkelijke regio maken voor bedrijven als Binance. “Binance is hier omdat we de zekerheid krijgen dat we ons bedrijf hier verder op kunnen bouwen en naar de toekomst mogen kijken”, zo legt de manager van Binance Dubai uit.

Waarschuwing voor het Westen?

Kunnen we dit bericht van Binance zien als een waarschuwing voor het Westen? Daar valt over te twisten. In principe kun je immers gewoon een handelsplatform openen in Nederland, zolang je maar – net als de rest van de markt – de regels volgt die de autoriteiten je opleggen.

Als je probeert om een markt te penetreren zonder de juiste vergunningen, dan is het logisch dat een wetgever op termijn van zich afbijt. Binance lijkt wat dat betreft een andere strategie te hanteren dan de meeste Westerse bedrijven.

Zij kiezen ervoor om zich ergens te vestigen en rennen vervolgens weg als de wetgevers wakker worden. Al is de kans ook aanwezig dat ze in de toekomst wel weer terugkeren in Nederland om hier hun diensten aan te bieden.

Uiteindelijk is de markt hier te groot voor Binance om het compleet te negeren. Wat dat betreft lijkt het wachten op het moment dat de beurs van Changpeng Zhao weer terug is in ons kikkerlandje.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.