Crypto analyse: Bitcoin maakt beste wekelijkse candle sinds maart

Bitcoin heeft een van de beste weken van dit jaar achter de rug. De munt steeg bijna 16% in deze periode, dus genoeg reden voor een nieuwe analyse. Laten we de grafiek erbij pakken.

Een ander begin

Normaal beginnen we een analyse altijd met een grote grafiek, zoals de wekelijkse. Maar deze keer bewaren we die voor het laatst. De reden hiervoor wordt snel duidelijk.

Zoals je kan zien in de onderstaande afbeelding, zien we de 4-uurs grafiek van Bitcoin tegenover de dollar. De tekeningen zijn erg druk, maar deze gaan we allemaal uitleggen, om te beginnen met de grijze zone.

Dit is een grote plek van weerstand, zoals je zometeen zal zien op de wekelijkse grafiek. Bitcoin werd hier al meerdere keren afgewezen omdat er niet genoeg kopers waren rond een koers van 30.000 dollar, maar deze keer lijkt dat anders te zijn.

Neerwaartse trend gebroken

Bitcoin bewoog namelijk in een neerwaartse trend toen het de laatste keer afgewezen werd. Dit is aangegeven met de blauwe diagonale lijnen. Elke keer als Bitcoin hier aankwam, werd het teruggeduwd in dit kanaal waar keer op keer lagere laagtes en lagere hoogtes werden gemaakt.

Daarnaast kwam Bitcoin ook kort in een zijwaartse beweging (aangegeven met zwarte horizontale lijnen), waar het kort onder viel. Maar toen Bitcoin zichzelf herpakte en weer in de horizontale zone terecht kwam, was het te verwachten dat de rest van het koersverloop positiever zou uitpakken.

Zoals ik omschreef in de vorige analyse, zou het breken van de blauwe neerwaartse trend kunnen zorgen voor een verdere stijging. Bitcoin deed dit op donderdag, waarna het genoeg opwaarts momentum kreeg om ook door de zwarte lijn en zelf voorbij de grijze weerstand te komen.

1 juli zou belangrijk kunnen zijn

Het veroveren van deze grijze weerstanden is erg positief. Het resulteerde in de beste wekelijkse candle van Bitcoin sinds de week van 13 mei, waarbij het meer dan 27% steeg in één week tijd. Maar toch is er één dingetje wat niet zo positief oogt: BTC wist op de wekelijkse grafiek geen candle boven deze zone te sluiten.

Dat is de reden dat ik de wekelijkse grafiek (hierboven) er deze keer later bijpak. Zoals je kan zien heeft de afgelopen candle veel procenten erbij gesnoept, maar de grote grijze weerstand van ongeveer 30.000/31.000 dollar is alleen maar op de ‘kleine’ grafieken veroverd.

Pas als het op de wekelijkse of maandelijkse grafiek (hieronder te zien) ook voorbij deze zone sluit, is het pas aannemelijk dat de koers echt verder kan. De eerst volgende mogelijkheid daarvoor is de sluiting van de maandelijkse grafiek, die plaats zal vinden om 2 uur ‘s nachts op 1 juli.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.