Bitcoin wedstrijdfit, volgende ronde is 46.000 dollar

Vandaag kleurt Nederland oranje, maar laten we hopen dat bitcoin groen kleurt! Net zoals het Nederlands elftal maakte bitcoin afgelopen zondag een vlammende start. En als de cryptomunt in een ‘winning mood’ is, kunnen we de komende dagen zomaar naar 46.000 dollar (38.482 euro).

Door naar de finale?

Je kijkt hieronder naar de daggrafiek van bitcoin, de koers beweegt al sinds medio mei tussen de twee blauwe lijnen. Geen willekeurige bedragen, maar belangrijke niveau’s. In januari was de bovenste lijn een belangrijke weerstand, en de onderste lijn een belangrijk steunpunt. Nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen.

Om in voetbaltermen te blijven, zie de twee blauwe lijnen als de groepsfase van het EK. Een uitbraak uit de bovenste trendlijn betekent dat bitcoin de groepsfase overleeft, en dat we langzaam kunnen gaan dromen van de finale: de all-time high rond 65.000 dollar (54.389 euro). Daar tussenin moet bitcoin nog een aantal sterke tegenstanders verslaan.

Kansen in het voordeel van bitcoin

Maar bitcoin is wedstrijdfit, en de kansen zijn in het voordeel van de cryptomunt. Dat zien we op de vieruursgrafiek hieronder. De schuine trendlijn was een lange tijd een sterke weerstand, maar is nu juist een ondersteuning.

Op zondag 13 juni brak bitcoin met overtuiging door de trendlijn. Die stijging stokte gisteren rond 40.600 dollar (33.988 euro). De koers daalde, maar vond steun op de lijn. Traders zijn zo bikkelhard als Stefan de Vrij, en hebben de trendlijn weten te verdedigen! In de technische analyse noem je dat ook wel het testen van de trendlijn.

Wat verwachten we van bitcoin?

Kijk je vanavond ook naar het Nederlands elftal? Zet dan maar een tweede scherm naast je TV met de bitcoin koers, want ook dat gaat spannend worden. We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bearish

We beginnen maar direct met het negatieve scenario, dan hebben we dat ook maar gehad. Daalt bitcoin tóch door de schuine trendlijn, dan komt 34.000 dollar in beeld. Dit is de ondersteuning op dagniveau van het begin van deze analyse.

En wordt bitcoin uitgeschakeld uit de groepsfase, dan degradeert de koers naar 30.000 dollar (25.155 euro). Dat is de rode lijn op de grafiek, en komt overeen met de bodem van medio mei.

Bullish

Maar wat als bitcoin de groepsfase overleeft en door 40.600 dollar (33.988 euro) schiet? Dan kan de crypto zich opmaken voor de volgende tegenstander op 46.000 dollar (38.497 euro).

Bitcoin mag deze tegenstander niet onderschatten, want op 18 mei verloor de cryptomunt toen de koers op de groene lijn weerstand vond. Hopelijk zien we binnenkort een geslaagde revanche!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.