Bitcoin analyse: 2023 zit vol met groene candles

Het jaar is pas 4 dagen bezig en het pakt goed uit voor de cryptomarkt. Bitcoin heeft sinds het begin van 2023 nog geen enkele rode candle gemaakt op de dagelijkse grafiek. Gaat dit zo blijven, of is er een grote daling op komst? Laten we naar de grafiek kijken.

Wekelijkse grafiek

Zoals altijd beginnen we met de belangrijkste steun en weerstandspunten. Deze zijn in de onderstaande grafiek – waarbij elke candle voor 7 dagen staat – gemarkeerd als blauwe zones. Dit zijn plekken waar de Bitcoin koers in het verleden op reageerde.

Zoals altijd is het verleden belangrijk voor prijsvoorspellingen in de toekomst. Vandaar dat we eerst gaan kijken op welke plek de Bitcoin koers zich nu bevindt: tussen de middelste (18.500 dollar) en de onderste blauwe zone (12.000 dollar).

Bitcoin is het afgelopen jaar onder de 18.500 dollar gedoken, en wekte daarmee de indruk dat de koers in één keer door zou bewegen naar het volgende steunpunt: de 12.000 dollar. Dit gebeurde echter niet, en de koers houdt zich nu al weken stil – en dat vlak onder de 18.500 dollar.

Omdat dit al zo lang bezig is, betekent dit meestal dat Bitcoin zich oplaadt voor een sterke beweging. Dit wordt interessant, maar helaas kunnen we niet 100% weten of dit omhoog of omlaag zal zijn. Toch kunnen we wel eens kijken naar een eventueel vervolg als de koers fors momentum krijgt.

4 groene dagen op rij

Daarvoor gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek (elke candle = 24 uur). Daar zien we de middelste zone beter in beeld. Ook heb ik hier het beginpunt aangegeven van 2023; er zijn nog geen rode candles gemaakt. Hierdoor lijkt het alsof Bitcoin eerder omhoog dan omlaag wil gaan.

Het vervolg na een sterke daling of stijging is simpel vanuit hier. Wanneer de koers het vorige hoogtepunt breekt – en het liefste ook nog de blauwe zone – dan zal de koers zeer waarschijnlijk verder omhoog gaan. Het vorige hoogtepunt ligt op ongeveer 18.400 dollar en de blauwe zone rond de 18.500 dollar.

Helaas werkt dit hetzelfde met een daling, maar dan de andere kant op. Het vorige laagtepunt ligt ongeveer op 15.480 dollar. De koers mag hier niet onder komen, want anders is een daling naar de onderste blauwe zone mogelijk. Deze twee scenario’s laten uiteraard nog even op zich wachten, want de markt beweegt nauwelijks. Toch is het goed om op deze manier toch een paar stappen vooruit te denken.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • suggesties en onvolledig

  5 januari 2023
 • Ik wil even mijn voorspelling geven voor de bitcoin voor het komend jaar. Ik heb daarvoor tientallen analisten bestudeerd en daaruit mijjn eigen analyse gemaakt.
  let op en profiteer van deze voorspelling.
  ik denk dat de bitcoin zal stijgen, tenzij hij gaat dalen. De kans dat hij ongeveer gelijk blijft is ook aanwezig.

  5 januari 2023
  • Bedankt, eindelijke een realistische voorspelling !

   7 januari 2023
 • Priet praat

  6 januari 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.