Bitcoin bodem bereikt? Dit zeggen de grafieken

Het kan snel gaan! Sinds afgelopen maandag is bitcoin met bijna 9.000 euro in waarde gedaald. Wat verwachten we van de komende dagen?

Twee indicatoren wijzen op mogelijke bodem

Eindelijk is er weer actie in de bitcoin koers, hoewel het niet de actie is die velen hopen. Aan de andere kant, mocht je nog een mooi moment willen hebben om relatief goedkoop bitcoin in te slaan, dan is dit wellicht je kans!

Op dit moment probeert bitcoin de steun te verdedigen rond 56.000 dollar, omgerekend 49.450 euro. En twee indicatoren wijzen erop dat bitcoin dicht bij een bodem is. Hieronder zie je de vieruursgrafiek, en onder de koersgrafiek de MACD en de RSI.

Beide indicatoren vertellen je op hun eigen manier iets over het momentum van de koers. Zo maakt de MACD gebruik van afgeleiden van voortschrijdende gemiddelden. En de RSI meet de snelheid en de richting van de koersbewegingen, en maakt daar een indexcijfer van.

Wat hebben beide indicatoren gemeen? Beweegt de lijn aan de onderkant, dan is de koers oversold. Bitcoin is in korte tijd hard gedaald, en vaak duidt dat juist op een bodem. Zowel de MACD als de RSI laten de laagste waardes zien sinds eind september.

Bevindt bitcoin zich nu ook dicht tegen een bodem, dan kan de koers net zoals in september nog een tijdje zijwaarts bewegen voordat de prijs omhoog stuitert.

Onze verwachting van bitcoin

Wat verwachten we van de komende dagen? Dat zie je hieronder op de vieruursgrafiek. We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Vindt bitcoin een bodem rond 56.000 dollar, omgerekend 49.450 euro? Dan is het volgende niveau om in de gaten te houden 59.000 dollar, de groene lijn op de grafiek. Dat komt neer op 52.200 euro.

Bearish
Blijkt de oranje lijn geen steun te bieden, dan zakt de koers mogelijk naar 54.000 dollar. Dat is de rode lijn op 54.000 dollar, omgerekend ongeveer 47.840 euro.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.