Bitcoin analyse: de angst neemt af

Op de dagelijkse grafiek ziet bitcoin er nog prachtig uit. De koers heeft al meerdere groene dagen achter de rug en de hebberigheid slaat toe. Kunnen we meer groen verwachten? Laten we kijken naar de grafieken.

Acht groene dagen

Bitcoin had op kleine timeframes wat schommelingen, maar daar bleef het ook bij. Sinds dat bitcoin de 45.000 dollar doorbrak, is het sentiment op de markt steeds minder angstig. Bitcoin heeft nu een plek waar het support kan vinden om vervolgens verder omhoog te bewegen. Het zou logisch zijn – zoals ik besprak in de vorige analyse – dat bitcoin even in de gele zone dipt, alvorens het omhoog beweegt.

Zoals het er nu naar uit ziet, lijkt bitcoin een higher high te maken. De koersstijging remt een beetje af. Dat is ook niet gek, aangezien bitcoin maar liefst acht (!) groene candles achter elkaar heeft gehad. Natuurlijk zou het gros niet mekkeren om dubbele cijfers, maar een gezonde trend heeft ook correcties.

Angst wordt minder

Als ik kijk naar de positie waar bitcoin nu in verkeert, ben ik nog steeds bullish. De volgende weerstand is pas bij ongeveer 52.000. Omdat de prijs niet zo veel verschilt met gisteren, kunnen we kijken naar andere factoren. Zoals ik eerder in it artikel benoemde, is er steeds minder angst op de markt.

Hierboven zie je de fear and greed index. Dit is een indicator die laat zien hoeveel angst er op de markt is. Vorige maand, toen bitcoin nog rond de 38.000 dollar waard was, leefde deze angst veel meer. Op dit moment staat de index op 55. Dit is onder het gemiddelde, wat een teken kan zijn dat mensen minder bang zijn om nu in de markt te stappen. Let wel op: een te hoge greed (hebberigheid) kan ervoor zorgen dat een toppunt is bereikt.

Dit zag je bijvoorbeeld bij de all time high van bitcoin. Toen de koers van bitcoin op 69.000 dollar stond – het hoogste punt ooit – stond de greed index op 84. Dit was de hoogste hebberigheid van heel 2021.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.