Bitcoin analyse: op naar de 52.000 dollar

Het gaat goed met bitcoin. Na het breken van de weerstand op 45.000 dollar (40.900 euro) is de koers weer onderweg naar de volgende bestemming. Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Een koers boven de 50.000 dollar

In vorige analyses spraken we al over de targets van bitcoin bij het breken van de weerstand. Vaste lezers zullen het nog wel heugen, maar bij het breken van de gele zone is 52.000 dollar (47.250 euro) de volgende halte. Dit is de volgende weerstand. In de grafiek te zien als de grijze lijn.

Het enige wat niet moet gebeuren, is een candle close onder de 45.000 dollar. Nu hoeven we ons niet zo veel zorgen te maken. Bitcoin zit netjes boven de voorgaande weerstand. Het is logisch om misschien eerst even terug te komen naar de gele zone, om daar support te vinden. Dat zou een logische plek zijn om een higher low te maken.

Zo’n hoger laagtepunt zou ook meteen een opwaartse trend bevestigen. Bitcoin heeft namelijk al een hoger hoogtepunt gemaakt, dus als er support gevonden wordt op de gele zone, is er nog weinig kans om terug te zakken. De eerstvolgende bestemming is dan een nieuwe higher high. Het is wel mogelijk dat de koers voor een tijd tussen de 45.000 en 52.000 zijwaarts zal bewegen.

Mini retest

Aan de ene kant hoeft het niet meer te gebeuren dat bitcoin op de dagelijkse grafiek ondersteuning vindt. Op dit moment heeft de koers al support gevonden op de gele zone, maar alleen op een kleine timeframe; de 1-uurs grafiek.

In deze grafiek (zie bovenstaande afbeelding) is de stijging ook veel duidelijker te zien. Bitcoin bewoog in enkele minuten velen procenten omhoog. In de rode cirkel is te zien dat de koers precies een aanraking maakte met de bovenkant van de zone.

Dit kan ervoor zorgen dat bitcoin direct naar de 52.000 gaat, maar op grotere timeframes – zoals de dagelijkse grafiek – is een retest op de gele zone niet verkeerd. Het zorgt er namelijk voor dat er een plek van support wordt achtergelaten.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.