Bitcoin bodem is in zicht, op naar 60.000 dollar en hoger

Bitcoin is in de aanbieding. Nadat de cryptocurrency afgelopen weekend nog een hoogtepunt heeft bereikt, is de prijs nu ruim tien procent lager. Hebben we de bodem al gezien? Of kan bitcoin nog lager? We duiken voor jou de grafieken in!

Liquidaties, liquidaties, liquidaties

De bitcoin koers bevond zich in een mooie stijgende trend en leek op weg naar 62.000 dollar (51.976 euro) en hoger. Waarom is de koers dan zo hard gedaald? Dat heeft te maken met hebzucht op de markt, volgens blockchain analysebureau Glassnode zijn er binnen een uur voor 500 miljoen dollar aan posities geliquideerd. In een artikel later vandaag lees je hoe dit werkt, en waarom dit van invloed kan zijn op de koers.

Belangrijke ondersteuning

We beginnen deze analyse met de vieruursgrafiek. Je kijkt naar de prijs van begin februari tot en met nu. De koers stuitert omhoog vanaf 54.200 dollar (45.437 euro), de onderste groene lijn op de grafiek. Dit is een belangrijke prijs, bitcoin heeft deze lijn meerdere malen aangetikt. Soms als ondersteuning (de eerste, derde en vierde cirkel), en soms als weerstand (de tweede cirkel).  

Bitcoin nog steeds in een stijgende trend

We kijken nog steeds naar de vieruursgrafiek, maar zoomen een flink stuk uit op de grafiek. Je kijkt nu naar de bitcoin koers van december vorig jaar tot en met nu. Tot nu toe heeft de koers meerdere malen steun gevonden op de oplopende rode trendlijn. In tijden van correcties schuurde bitcoin tegen de blauwe trendlijnen, om vervolgens uit te breken.

Herhaalt dit patroon zich nu weer? Dan kan bitcoin ondersteuning vinden op de rode trendlijn. Deze ondersteuning valt samen met 53.600 dollar (44.940 euro), en dat is een mooi symbolisch niveau. Dat is namelijk de prijs waarop alle bitcoins samen meer dan 1 biljoen dollar waard zijn (838 miljard euro). Dit noem je ook wel de totale marktwaarde van bitcoin.

Wat verwachten we van bitcoin?

Bitcoin is de afgelopen dagen hard in waarde gedaald, maar dat hoeft nog niet het einde te betekenen van deze bull run. Hieronder zie je onze twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Stijgt de koers weer? Dan vinden we de eerste weerstand op 58.321 dollar (48.907 euro), het vorige hoogtepunt van eind februari. Lukt het bitcoin om deze prijs te doorbreken, dan volgt al snel het hoogste punt ooit, op 61.753 dollar (51.785 euro).

Bearish
De twee oranje lijnen zijn twee belangrijke ondersteuningen: 54.200 dollar (45.437 euro) is de prijs waarop de koers meerdere malen omhoog stuiterde. En net daaronder kan 53.600 dollar (44.940 euro) ook nog als vangnet dienen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.