Nog een halve dag tot de bitcoin halving, dit kun je verwachten vandaag

Bitcoin (BTC), de meest waardevolle cryptocurrency op de markt, zal vanavond zijn derde halving meemaken. Dat betekent dat het Bitcoin-netwerk op 11 mei de beloningen voor mijnwerkers verlaagt van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Dit zou op lange termijn zeer positief kunnen zijn voor bitcoin, aangezien de nieuwe uitgifte van BTC met de helft wordt verminderd.

Halvering van bitcoin binnen enkele uren

De bitcoin halving is slechts een paar uur weg van ons, verwacht wordt dat deze tussen 21:00 en 23:00 plaatsvindt vanavond. De effecten op het netwerk kunnen op lange termijn zeer positief zijn. De inflatie van bitcoin daalt van 3,64% naar 1,80% na de halving. Daarnaast zou de vraag naar de cryptocurrency de komende maanden ook kunnen toenemen, wat de koers van bitcoin ten goede kan komen.

Op dit moment zijn we slechts 58 blokken verwijderd van de halvering, volgens Bitcoinblockhalf. Er worden nog maar 725 bitcoins gemined tot aan de halving. Op dit moment worden er 1800 bitcoins per dag uitgekeerd, dat worden er nog maar 900 na vanavond. Dit heeft geen invloed op het aantal blokken wat per dag aan de blockchain worden toegevoegd, dat zijn er gemiddeld nog steeds 144.

Vraag en aanbod

Een van de oudste lessen is dat als de vraag groeit, maar het aanbod wordt minder, dan stijgt de prijs. Nu gaat het aanbod van bitcoin omlaag, en zal de vraag hoogstwaarschijnlijk gelijk blijven of toenemen. Na de vorige twee halvings bereikte de bitcoin koers telkens recordhoogtes. Het verschil is dat bitcoin nu veel bekender en groter is dan hiervoor. Veel mensen die eind 2017 instapten tijdens de bullrun, waren er niet tijdens de vorige halving in 2016.

Effect op miners

Maar niet alleen investeerders en traders zullen effect zien van de halving. Het begint bij de miners, hun beloning halveert en als de prijs van bitcoin niet stijgt, kan dit invloed hebben op de rekenkracht die de miners leveren. Want het heeft geen nut voor miners om hun machines aan te laten staan als deze niet rendabel zijn.

In de afgelopen twee dagen is bitcoin binnen een korte periode gedaald tot 8.100 dollar. Inmiddels is bitcoin weer opgeklommen tot 8.700 dollar. Het is wachten op de halving en hoe dit de prijs zal veranderen.

Volg de bitcoin halving:

Alles over de bitcoin halving

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het aanbod wordt niet minder! Elke tien minuten komen er zes komma vijfentwintig Bitcoins bij.

    11 mei 2020
  • Komt er meer vraag? Of minder? Wie weet wint

    11 mei 2020