Bitcoin koers breekt door 12.000 dollar: wordt prijs vandaag 13.000 dollar? Over parabolen en short squeeze

Het gaat ongelofelijk snel met de koers van bitcoin. Gisteren las je nog in onze bitcoin koersanalyse dat de weerstand van 11.440 nog moest worden doorbroken. En om 07:00 vanmorgen was bitcoin bijna 13.000 dollar waard. Je kan dan ook wel zeggen dat ons bullish scenario is uitgekomen, al is het sneller dan we verwacht hadden.

Parabolische trend

Sinds de bodem van de bitcoin koers midden december beweegt de bitcoin koers zich stijgt in de vorm van een parabool. Dat betekent dat de koers zich niet schuin omhoog beweegt, maar steeds harder stijgt. De laatste dagen lijkt het zelfs alsof de koers recht omhoog gaat:

Short squeeze mogelijke oorzaak stijging vanmorgen

Waar geld wordt verdiend wordt ook geld verloren. Met bitcoin is het namelijk ook mogelijk om te gokken op een koersstijging (long gaan) of een koersdaling (short gaan).

Veel investeerders verwachtten dat de koersstijging na afgelopen week niet langer door kon gaan. Zij gingen short op bitcoin. Als je short gaat dan verkoop je jouw bitcoin tegen de marktwaarde. Later hoop je hetzelfde aantal bitcoins terug te kopen voor een lagere prijs.

Maar het tegenovergestelde gebeurde: de koers steeg juist. Investeerders stellen bij een short vaak een stop loss order in, wat inhoudt dat ze bij een bepaalde prijs de bitcoin automatisch weer inkopen.

Dat gebeurde gisteren dan ook, er is voor ruim 125 miljoen dollar aan shortposities geliquideerd in zes uur tijd. En ook opvallend: tussen 07:00 en 07:05 werd er voor 31 miljoen dollar aan shortposities geliquideerd.

De prijsstijging van vanmorgen lijkt dus sterk op een short squeeze.

De data is afkomstig van Datamish.com:

Breekt bitcoin vandaag de 13.000 dollar?

De grote vraag van vandaag: lukt het de bitcoin koers om het niveau van 13.000 dollar te doorbreken? Vanmorgen is er al een poging gedaan, en het zou zomaar kunnen dat het vandaag gaat lukken.

Volgens Twitteraar en crypto trader Josh Rager staat er namelijk geen noemenswaardige weerstand in de weg voor een stijging richting de 13.000 dollar. En is dat prijsniveau eenmaal gehaald? Dan kunnen we volgens Rager een nieuwe all-time high (hoogste prijs ooit) verwachten:

De spanning is dus niet te snijden. Wil je de koers zelf blijven volgen? Bookmark onderstaande koerspagina en bezoek deze elk minuut van de dag:

Volg koers BTC

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ꭺwesome! Іts truly awesome piece of writing, I hɑve
    got much clear idea on the topic of from thiѕ article.

    23 juli 2019