Bitcoin koers kan meer dan 500.000 dollar worden, zegt deze Nederlandse analist

Tijd voor een lekkere bullish voorspelling, ditmaal van de Nederlandse analist PlanB. Hij maakte in de vorige bullrun furore met zijn Stock2Flow-model. Ditmaal heeft PlanB het over een mogelijke Bitcoin koers van 524.000 dollar.

Wanneer? Ergens in de komende vier jaar.

Halving bepalend voor Bitcoin koers

PlanB deelt een grafiek die weergeeft op welke prijs het grootste deel van de Bitcoins werden verhandeld bij elke halving. De halving vindt elke vier jaar plaats, hier wordt het aantal nieuwe Bitcoins die er elke tien minuten bijkomen gehalveerd. Bij de komende halving in april of mei gaat dit van 6,25 naar 3,125 BTC.

In het verleden is de waarde van Bitcoin ongeveer vier keer zo hoog geworden als de onderkant van het distributiebereik bij elke halving. Op basis van deze trend denkt PlanB dat Bitcoin de komende jaren de waarde van een half miljoen dollar zou kunnen bereiken.

PlanB denkt ook dat de volgende bull run nog explosiever zou kunnen zijn dan in het verleden. Dit komt doordat er verschillende macrofactoren zijn die de cyclus van 2021 hebben beïnvloed, zoals de coronapandemie.

  • Bij de halvering van 2012 was de meeste Bitcoin <$16.
  • Bij de halvering in 2016 bevond de meeste BTC zich in het bereik van $256-$1024.
  • Bij de halvering in 2020 bevond de meeste BTC zich in het bereik van $4.000-16.000.
  • Bij de halvering in 2024 zullen de meeste BTC zich tussen de $16.000 en $65.000 bevinden.

‘Het zou mij niet verbazen als de komende vier jaar het grootste deel van de BTC tussen de $65.000 en $524.000 zal worden overgedragen.’

Meeste Bitcoiners staan in de plus

De analist zegt dat Bitcoin niet lang onder een waarde van 40.000 dollar zal blijven. Hij deelt een andere grafiek waaruit blijkt dat Bitcoin boven de gerealiseerde prijsniveaus van twee jaar en vijf maanden handelt.

De gerealiseerde waarde van Bitcoin is de som van alle Bitcoin-prijzen waarop ze het laatst zijn verhandeld, gedeeld door het aantal Bitcoin in omloop. Het is een manier om de gemiddelde prijs te berekenen die Bitcoin-bezitters hebben betaald voor hun munten.

De gerealiseerde waarde kan worden gebruikt om de huidige waarde van Bitcoin in perspectief te plaatsen. Als de gerealiseerde waarde lager is dan de huidige marktwaarde, betekent dit dat de meeste Bitcoin-bezitters hun munten voor minder hebben gekocht dan ze nu waard zijn. Dit kan een indicatie zijn dat de markt ondergewaardeerd is en dat de prijs van Bitcoin zal stijgen.

PlanB: ‘geniet van Bitcoin onder de 40.000 dollar, zo lang het duurt…’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.