Dit is hoe je kans maakt op 62 Bitcoin (hint: zoek een goed reisbureau)

Bij BLOX houden we wel van een goede marketingstunt. Een bedrijf genaamd LunarCrush heeft plannen aangekondigd om 62 Bitcoin te verstoppen op de maan. Of ze dit lukt of niet, het is in ieder geval ludieke marketing.

1,6 miljoen euro aan Bitcoin

Het bedrijf zal ruimtecapsules op de maan plaatsen, elk met een gouden sleutel die toegang geeft tot een wallet met Bitcoin. Het idee is dat de mensen die de sleutels vinden, de bitcoin in de wallets kunnen houden of verkopen tegen de dan geldende Bitcoin koers. Op dit moment zijn die coins 1,6 miljoen euro waard.

Er is echter één uitdaging voor de schatzoekers: ze moeten een manier vinden om meer dan 385.000 kilometer door de ruimte te reizen en vervolgens op het maanoppervlak te landen. Later dit jaar zal een SpaceX-raket een kleine maanrover ter grootte van een magnetron naar de maan brengen, met daaraan zorgvuldig bevestigde private keys. Deze keys kunnen die 62 Bitcoins ontgrendelen.

Het idee is grappig omdat Bitcoin letterlijk 2 the moon gaat, maar aan de andere kant voegt het ook niet echt iets toe. Behalve aandacht dan.

Verkoop van NFT’s voor Bitcoin

Het project wordt bekostigd door de verkoop van een NFT-collectie die later dit jaar wordt verkocht. Hiermee wil het team 6 miljoen dollar ophalen.

Het is niet de eerste keer dat een bedrijf een Bitcoin zoektocht organiseert. In 2018 organiseerde een bedrijf genaamd ‘Satoshi’s Treasure’ een soortgelijke wedstrijd waarbij 1 miljoen dollar in bitcoin werd uitgereikt aan de winnaars van een puzzelwedstrijd. Deze wedstrijd kreeg veel aandacht en werd door duizenden mensen gespeeld.

Het is onduidelijk hoe serieus LunarCrush is met deze plannen en of het daadwerkelijk zal plaatsvinden. Er zijn veel uitdagingen en obstakels verbonden aan het plaatsen van objecten op de maan, en het is onduidelijk of het bedrijf de middelen en expertise heeft om dit voor elkaar te krijgen.

Maar… het hele idee heeft nu al gezorgd voor naamsbekendheid.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.