Bitcoin mining pool verstuurt 800 BTC naar Binance, kans op daling

Gaat bitcoin zakken? Dat zou zomaar kunnen, volgens on-chain analysebureau CryptoQuant. Het bureau plaatste zonder verder commentaar dat mining pool Poolin 800 bitcoins (ongeveer 8 miljoen euro) heeft verstuurd naar cryptobeurs Binance. CEO van CryptoQuant durft stelliger te zijn: ‘Ik verwacht een kleine daling.’

Veel meer bitcoin dan normaal verkocht

De transactie van de miningpool kan je hier terugvinden op de blockchain. Het is opvallend dat Poolin maar liefst 800 bitcoins naar Binance verstuurt, het is een stuk meer dan wat de miningpool normaal naar de beurs stuurt.

Verkoopt Poolin haar coins direct op de beurs, dan kan deze verkoopdruk zorgen voor een lagere bitcoinprijs.

Maar het is niet bekend of Poolin de bitcoins gaat verkopen op de spotmarkt van Binance. Het kan ook zijn dat Poolin de coins verkoopt via de over-the-counter desk van Binance. Verkopen zij hun coins op die manier, dan heeft de verkoop weinig effect op de bitcoin prijs.

Dat mining pools zoals Poolin meer gaan verkopen, hoeft trouwens niet erg te zijn. In dit artikel leggen we uit waarom dit juist positief kan zijn. Korte samenvatting: zolang de markt sterk is en de vraag naar bitcoin blijft stijgen, kunnen miners gerust meer bitcoin verkopen.

Miners beginnen langzaam weer meer te verdienen

Het zijn gekke tijden voor bitcoin miners, de verdiensten voor het minen van bitcoin zijn alles behalve stabiel. De beloning voor miners bestaan uit een vaste beloning per transactieblok en alle transactiekosten die aan miners betaald worden.

De bitcoin koers in dollars is een belangrijke factor voor miners, want dat heeft invloed op de waarde van de vaste beloning en de waarde van de transactiekosten. De koers was in de afgelopen maanden nogal omstuimig. Zo was de coronacrash een harde klap, door de dalende bitcoinkoers verdienden bitcoin miners een stuk minder.

De prijs steeg daarna, en daarmee ook weer de winst voor miners. Maar in mei werd de beloning voor het minen van bitcoin gehalveerd, tijdens de bitcoin block halving. Bitcoin miners kunnen nu eindelijk weer omhoog kijken, vanaf eind juli stijgt de koers weer en daarmee ook de beloningen voor miners.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.