Bitcoin prijs analyse: Wat als bitcoin koers verder daalt? Het bear scenario

Het zijn ongekend spannende tijden voor bitcoin. De meningen van analisten op internet lopen erg uiteen. Sommigen geloven dat dit een adempauze is voor een nieuwe golf omhoog, anderen denken dat dit wel eens het begin van een nieuwe bear market kan zijn.

Daarom hebben we onze analyse van deze week opgesplitst in twee. Geloof je in een nieuwe bear market? Dan is dit artikel voor jou!

Maar geloof je dat de koers gaat stijgen, check dan ons andere artikel:

Stiereneditie

Terugblik: bitcoin koers breekt uit onderkant van driehoek uit

Je bent de term waarschijnlijk helemaal zat, maar voor deze koersanalyse halen we hem nog één keer uit de kast: het gaat over ‘de driehoek’.

Afgelopen dinsdag dook de koers met veel geweld door de onderkant van de driehoek. In totaal is de koers toen met ruim twintig procent gedaald.

De koers lijkt ondersteuning te vinden op de zone van 7.300 euro. Die hebben we op de grafiek aangegeven met de groene balk. De zone komt overeen met een aantal toppen en bodems in mei en juni.

Maar wat als deze ondersteuning geen stand houdt? Daar gaan we het in deze analyse over hebben.

Death cross was al geen goed teken

De Moving Averages (MA’s) van deze week gaven ook al een hint voor een daling. Op de grafiek hieronder zie je de 50-dagen MA, de 100-dagen MA (oranje) en de 200-dagen MA (groen). De 50-dagen MA is onlangs onder de 100-dagen MA gekomen. Dat noem je ook wel een death cross.

Een death cross kan omkering betekenen van de stijgende trend. In dit geval gaf de death cross ons misschien al de voorbode voor de daling van dinsdag.

Daarnaast was deze week was alle hoop gevestigd op de 200-dagen Moving Average (MA). Deze lijn is in een bull market vaak een ondersteunend niveau. Maar gisteren is bitcoin door deze lijn gezakt.

Blijft bitcoin onder de groene lijn, dan kan dat volgens analisten een nieuwe bear market betekenen. Dat is een periode waarin de koers langdurig aan het dalen is.

Waar gaat de koers heen?

Om deze vraag te beantwoorden halen we een oude ondersteuning terug. In 2018 was het prijsniveau van 5.500 euro erg belangrijk. Een mogelijkheid is dat de koers van bitcoin deze zone opnieuw zoekt.

De kans dat bitcoin deze zone opzoekt is aannemelijk. In mei schoot de koers door deze ondersteuning door zonder enige vorm van weerstand. Het kan zijn dat de koers deze zone nog een keer moet testen voordat het de weg omhoog vindt.

Toch te negatief? Lees dan ons stierenartikel:

Stiereneditie

Headerafbeelding door Eva K., bewerkt

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • perfect om het op deze manier te doen!

  28 september 2019
 • Als je weet hoe de future handel werkt is het De manier om de koers te manipuleren.
  Short posities nu sluiten. Winsten consolideren.
  Nieuwe short posities innemen om wederom de koers een duw naar beneden te geven.
  Bij een niveau van 4.000 € ga je Long want dan is er nog een minimale winst in short te behalen.
  Bitcoins zijn maar speelgeld toch. Je kunt het geen serieuze belegging noemen. Een speculatieobject.

  28 september 2019