Elke dag komen er 122 duizend nieuwe Bitcoiners bij

De laatste keer dat er zoveel transacties werden uitgevoerd op het netwerk van Bitcoin, was precies twee jaar geleden. In april 2021 steeg de koers naar de toenmalige all time high van 53.100 euro, en vandaag de dag is Bitcoin ook bezig aan een mooie opmars.

Bitcoin daalt vandaag 2%

Hoewel de Bitcoin koers vandaag wel even pas op de plaats moet maken, is de trend sinds begin 2023 opwaarts. Vandaag heeft de prijs 2% moeten inleveren, en op het moment van schrijven wordt de crypto verhandeld voor 25.700 euro.

De koers is dus meer dan gehalveerd vergeleken met april 2021, maar het aantal transacties komt wel weer in de buurt.

Bitcoin lijkt op april 2021

Volgens het laatste wekelijkse rapport van Glassnode ligt het gemiddelde aantal transacties momenteel boven het gemiddelde van het jaar. Dit betekent dat er momenteel veel transacties plaatsvinden op het Bitcoin-netwerk, deze trend kan erop wijzen dat de algemene interesse in crypto weer terug is.

In onderstaande grafiek is vooral de rode lijn interessant. Deze laat het bewogen gemiddelde zien van de voorgaande 30 dagen en is dit jaar omhoog gesprongen. Er lijkt zich een dal te vormen in de periode tussen april 2021 en vandaag en dat is op zijn minst vreemd te noemen.

In november 2021 behaalde Bitcoin namelijk zijn hoogste waarde ooit, en dat ging niet gepaard met een verhoogd aantal transacties. Wellicht was dat de uitzondering op de regel en kan je voorzichtig concluderen dat een hoge prijs zorgt voor meer transacties, of dat meer transacties zorgen voor een stijgende koers.

Veel nieuwe Bitcoiners

Interessant is dus dat de recente niveaus van de indicator hoger zijn dan wat werd waargenomen tijdens de bull run in de tweede helft van 2021. Wellicht betekent dit dat de acceptatie van crypto enorm is toegenomen en dat de huidige bankencrisis nieuwe Bitcoiners heeft voortgebracht.

Glassnode zegt hierover:

‘Er komen nu 122.000 nieuwe entiteiten per dag bij, er zijn slechts 10,2% van de dagen waarbij dit aantal hoger lag, namelijk tijdens de piek van 2017 en tijdens de bullrun van 2020-21.’

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.