Bitcoin voorspelling: 120.000 dollar volgend jaar dankzij BRICS-landen

Bitcoin is rond de 30.000 dollar en Robert Kiyosaki zit weer op de praatstoel. De schrijver voorspelt een sombere toekomst voor de Amerikaanse dollar en adviseert mensen om zich te richten op edelmetalen en bitcoin. Hij voorspelt dat Bitcoin in 2024 kan stijgen naar 120.000 dollar.

BRICS cryptocurrency is slecht voor dollar

Zuid-Afrika zal in augustus van dit jaar de leiders van Brazilië, Rusland, India en China (een groep landen die bekendstaat als BRICS) ontvangen om te praten over de mogelijke creatie van een nieuwe valuta.

Kiyosaki verwacht dat de landen een nieuwe cryptocurrency zullen introduceren die wordt gedekt door goud. Dit kan volgens Kiyosaki een bedreiging zijn voor de Amerikaanse dollar:

‘De Amerikaanse dollar zal sterven. Biljoenen dollars zullen terugvloeien naar de Verenigde Staten. De inflatie zal door het dak gaan.’

Goud, zilver en Bitcoin

Hij dringt er bij Amerikaanse consumenten op aan om te investeren in goud en zilver als beschermingsmaatregel. Zoals wel vaker, liet hij Bitcoin niet ongemoeid. Bitcoin moet wel in zijn plannen voorkomen, want hij verwacht dat de koers in 2024 zal stijgen naar 120.000 dollar.

Kiyosaki verwierf een paar decennia faam met zijn boek Rich Dad Poor Dad. Dit boek is werkelijk op elk vliegveld te koop en is in elke taal verkrijgbaar. Later bleek de schrijver ook een van de weinigen te zijn die de economische ineenstorting van 2008 voorspelde.

Toen Bitcoin nog maar 7000 dollar was

Ondanks zijn soms wat extreme uitspraken, snapt hij dus wel hoe het wereldje van finance in elkaar steekt. Het zegt wel wat dat hij gelooft dat Bitcoin het juiste investeringsinstrument is in tijden van ernstige financiële crises of inflatie.

In april 2020 betoogde hij dat het massaal printen van geld door de Fed tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie gunstig kon zijn voor edelmetalen en Bitcoin, en noemde ze de “beste investeringen”. Bitcoin was op dat moment nog geen 7000 dollar waard. Hij is uiteraard niet de enige die dit voorzag, maar desalniettemin had hij het bij het juiste eind.

Bitcoin is het geld van het volk

Tijdens de bearmarkt van 2022 bleef hij een voorstander van BTC en adviseerde hij investeerders om van de gelegenheid gebruik te maken om te kopen. Kiyosaki bekritiseerde de Amerikaanse dollar opnieuw in februari en noemde het vals geld.

Hij zei dat het vertrouwen in de dollar zal dalen en dat dit beleggers richting bitcoin, goud en zilver zou kunnen sturen. Hij noemde Bitcoin ook het geld van het volk en bestempelde de edelmetalen als het geld van God.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.