Bullish: ’70 procent van alle Bitcoin al één jaar op hetzelfde adres’

De Bitcoin koers maakt tot nu toe een fantastisch 2023 door. In de eerste zes maanden is de digitale munt erin geslaagd om een stijging van ruim 80 procent op de borden te zetten. Uit een nieuw rapport van Ark Invest blijkt dat Bitcoin die stijgingen onder andere te danken heeft aan een leger van tokenhouders die weigeren om hun munten te verkopen.

Ruim 70 procent van alle 19,4 miljoen Bitcoin staan al één jaar of langer op hetzelfde adres geparkeerd.

Bitcoin is aantrekkelijk

Gedurende de afgelopen weken is het enthousiasme rondom Bitcoin alleen maar toegenomen door de Spot Bitcoin ETF aanvraag van het grote BlackRock. Steeds meer mensen zien Bitcoin als een valide alternatief voor goud, dat op sommige punten zelfs beter oogt dan het blinkende edelmetaal.

Bitcoin kan immers binnen 10 minuten aan de andere kant van de wereld zijn en als je het Lightning Network gebruikt zelfs binnen enkele seconden. Voor dergelijke transacties betaal je een minimaal bedrag, zeker als je dat vergelijkt met de transportkosten van goud.

Ook het bewaren en valideren van Bitcoin is goedkoper dan goud en als klap op de vuurpijl kent de digitale munt een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden, terwijl goud ieder jaar een inflatie van 1 tot 2 procent moet verwerken.

Onder de streep lijkt dat ervoor te zorgen dat steeds meer investeerders naar Bitcoin kijken als een alternatief voor goud. Ook BlackRock CEO Larry Fink noemde dit recent op toen hij over de adoptie van Bitcoin door BlackRock sprak.

All-time high

Verder bereikte Bitcoin recentelijk een bijzondere all-time high. We hebben het dan niet over de koers die momenteel op 30.700 dollar staat, maar over het aantal Bitcoin dat al vijf jaar (!) niet van adres gewisseld is.

Op het moment van schrijven zijn 29,070 procent van alle Bitcoin al vijf jaar of langer niet bewogen. Een deel van die munten zal zelfs voorgoed verloren zijn.

De Bitcoin van Satoshi Nakamoto behoren hier immers ook toe en steeds meer mensen denken dat Satoshi niet meer onder ons is. Dat lijkt de meest logische conclusie, want hoe kun je als individu of groep anders blijven verbergen dat JIJ degene achter Bitcoin bent?

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.