Bitcoin maximalisten zijn onzekere losers met mentale problemen, aldus Dogecoin-oprichter

Heb je Bitcoin? En gedraag je je als een zogenaamde Bitcoin maximalist? Dan hoor je volgens Dogecoin-oprichter Billy Markus bij een groep geesteszieke, onzekere losers.

Billy Markus is een van de oprichters van Dogecoin In 2013 was het idee om een klein, grappig en informele versie van Bitcoin te maken, maar dan met een meme-hond als identiteit. Wat dat betreft was Dogecoin in 2013 het tegenovergestelde van wat Bitcoiners (ook wel maximalisten genoemd) nu zijn.

Bitcoin maximalisten zijn serieuze mensen

Bitcoiners anno 2023 hebben overal een mening over en zijn heel erg serieus. Elke maand verzinnen ze weer iets anders wat je moet doen om erbij te horen. Denk aan rood vlees eten, naar de sportschool gaan, kunst verafschuwen, je huis Spartaans inrichten, maar vooral achter alles een complot zien om de individuele vrijheid te willen beperken.

De oprichter van Dogecoin noemt deze Bitcoin maximalisten rampzalig slecht in marketing. Markus reageerde op een video waarin Robert Breedlove, een fervent voorstander van Bitcoin, met Jason Lowery sprak.

Lowery prees Bitcoin en noemde het de toekomst van oorlogsvoering, de toekomst van veiligheid en de toekomst van databeveiliging.

Groep geesteszieke, onzekere losers

Markus maakte ook grappen over de opmerkingen van Breedlove over Elon Musk en Mark Zuckerberg als “god-koningen”. Hij lachte om de methoden die Bitcoin-fans gebruiken om nieuwe mensen aan te trekken. Hij zegt spottend: ‘Sluit je aan bij onze overduidelijke geesteszieke groep van onzekere losers.’

Halverwege de bullrun van 2021 zei Billy Markus iets soortgelijks. Palmer noemde cryptocurrency een inherent rechtse, hyperkapitalistische technologie. Hij zei dat het doel van crypto het ontwijken van belasting was, en dat schaarste kunstmatig wordt afgedwongen.

Cryptocurrency is eigen vijand geworden

Hij verwijst hierbij naar krachtige kartels die hun ziel hebben verkocht, Palmer zei dat de crypto-industrie zijn eigen vijand is geworden:

‘Ondanks beweringen van decentralisatie, wordt de cryptocurrency-industrie gecontroleerd door een krachtig kartel van rijke figuren die met de tijd zijn geëvolueerd om veel van dezelfde instellingen op te nemen die verbonden zijn met het bestaande gecentraliseerde financiële systeem dat ze zogenaamd wilden vervangen.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.