BlackRock Bitcoin ETF goedkeuring fake news van ‘s Werelds grootste crypto nieuwsplatform

Zojuist deelden we het breaking news dat diverse prominente Twitter-accounts berichtten over de goedkeuring van de BlackRock Bitcoin spot-ETF door de Amerikaanse SEC. De bitcoin prijs reageerde onmiddelijk op het nieuws: een stijging van bijna 10% binnen enkele minuten. Desondanks lijkt het nieuws nog geen half uur nadat het naar buiten kwam al nep te zijn.

BlackRock verdacht stil

Het was immers niet BlackRock zelf die met het nieuws naar buiten kwam. In plaats daarvan waren het diverse andere Twitter-kanalen die het zogenaamde nieuws naar buiten brachten, waaronder die van Cointelegraph, een van ‘s Werelds grootste cryptocurrency nieuwsplatformen. De meeste tweets zijn inmiddels aangepast of verwijderd. Daarnaast komen er op Twitter steeds meer tegengeluiden.

Bitcoin pum and dump?

De zogenaamde goedkeuring van de Bitcoin ETF zou de allereerste Bitcoin ETF sinds haar bestaan betekenen. De koers van Bitcoin reageerde dan ook direct met een stijging van meer dan 8% in een paar minuten, tot bijna 29.000 euro. Dit zou de reden kunnen zijn van het in de wereld helpen van dit ‘nieuws’.

Update 16:45: Cointelegraph verontschuldigd zich voor nepnieuws

In een tweet laat Cointelegraph zojuist weten dat ze zich verontschuldigen voor het naar buiten brengen van onjuiste informatie met betrekking tot de aanvraag van een Bitcoin ETF door ‘s Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.

Momenteel onderzoekt de crypto nieuwswebsite hoe dit misverstand heeft kunnen gebeuren.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.