green btc

BlackRock ETF is een ‘moment van validatie’ voor Bitcoin

Grayscale CEO Michael Sonnenshein is meer dan positief over het feit dat BlackRock bezig is om een Spot Bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te krijgen. Volgens Sonnenshein markeert de aanvraag van de ETF door BlackRock een “moment van validatie” voor Bitcoin. Hiermee bedoelt Sonnenshein dat de aanvraag van de ETF door de grootste vermogensbeheerder ter wereld Bitcoin definitief op de kaart zet als financiële asset.

In een interview met CNBC van 12 juli geeft Sonnenshein verder aan dat er weinig negatieve aspecten aan de aanvraag van BlackRock zitten.

Negatieve aspecten?

Binnen de Bitcoin-gemeenschap is niet iedereen een groot liefhebber van traditionele financiële instellingen als BlackRock. Vooral de echte puristen zien partijen als BlackRock als een bedreiging voor Bitcoin. Zij vrezen dat de focus door dit soort partijen teveel op de koers komt te liggen en dat men het belang van decentralisatie vergeet.

Sonnenshein is het daar niet mee eens. “We zien nu, letterlijk, de grootste vermogensbeheerder ter wereld zich publiekelijk achter Bitcoin scharen. Dat bevestigt de validiteit van de assetklasse en maakt een wereld zonder Bitcoin nog onwaarschijnlijker”, aldus Sonnenshein.

De afgelopen vier weken stapten zeven grote institutionele firma’s in met een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Als BlackRock groen licht krijgt in de Verenigde Staten, dan krijgen zowel institutionele als particuliere-beleggers eenvoudig toegang tot Bitcoin.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

Tot op heden was de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) de enige vergelijkbare manier voor investeerders om in Bitcoin te investeren. Dat fonds handelt op dit moment echter met een ‘korting’ van ongeveer 30 procent op de huidige marktwaarde van de assets in het fonds.

Dat betekent dat de waarde van de Bitcoin in het fonds ongeveer 30 procent hoger ligt dan de waarde van de aandelen. Investeerders die via dit fonds in Bitcoin investeerden staan zodoende op een redelijk onvoorzien verlies van 30 procent.

Om die reden probeert Grayscale al langer om GBTC in een Spot Bitcoin ETF om te toveren. Tot nog toe is het daar niet in geslaagd, maar er zal ooit een dag komen waarop het lukt.

Door de aanvragen van BlackRock en andere grootheden is de ‘korting’ in ieder geval een stukje gedaald. Investeerders schatten de kans hoger in dat Grayscale erin slaagt om van GBTC een Spot Bitcoin ETF te maken dan voor de aanvragen van BlackRock en co.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.