Vanaf mei gaat het snel: ‘De bitcoin block halving is niet ingeprijsd’

Gisteren was Alex Adelman te gast bij CNN, hij is de directeur van bitcoinbedrijf Lolli. In de studio sprak hij over de bitcoin koers en de komende bitcoin block halving. Adelman is erg positief over de toekomst van bitcoin, en volgens hem is de halving niet ingeprijsd.

Bekijk het interview vanaf minuut 03:50:

Bitcoin block halving niet ingeprijsd

Rond 12 mei vindt de volgende bitcoin block halving plaats. Dan wordt de beloning voor miners gehalveerd. Deze beloning is tegelijkertijd de instroom van nieuwe bitcoins op de markt. Deze gebeurtenis heeft dus direct invloed op het aanbod van bitcoin want die neemt af. En volgens velen is dat positief. Want daalt het tempo van nieuw aanbod, en blijft de vraag gelijk? Dan stijgt de prijs.

Een veelgehoord argument is echter dat de halving al ingeprijsd is. Dat betekent dat investeerders geanticipeerd hebben op wat er gaat komen, en dat de gebeurtenis zelf weinig invloed zal hebben op de koers. Geen gekke gedachtegang, sinds het begin van dit jaar is de bitcoin koers al met meer dan veertig procent gestegen.

Toch is de halving volgens Adelman niet ingeprijsd:

Ik denk niet dat de halving is ingeprijsd. Slechts een klein deel van de wereld begrijpt wat bitcoin is. En als ik praat met mijn vrienden die bekend zijn met institutionele investeerders, dan hoor ik dat deze partijen nog steeds wachten met instappen.

Adelman blikt ook alvast vooruit:

Mensen willen nu eerst afwachten wat het effect van deze halving zal zijn. Misschien dat de volgende rond 2024 wel ingeprijsd zal zijn, dan weten mensen beter wat ze kunnen verwachten.

Wat doet Lolli?

Het bedrijf Lolli van Adelman is overigens geen bitcoin broker zoals BTC Direct. Lolli sluit samenwerkingen met winkeliers. Gebruikers van Lolli krijgen gratis (deeltjes) bitcoin wanneer zij online shoppen bij deze winkeliers. Op die manier hoopt Lolli de acceptatie van bitcoin te vergroten. Lolli is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Geef eens wat commentaar op het regelmatig manipuleren van de bitcoin koers, het is een duidelijk dat de laatste tijd door een andere paar grote partijen eerst voor grote bedragen put futures op bitcoin gekocht worden waarna ze een grote partij bitcoin verkopen, nadat ze gecashed hebben kopen ze bitcoin weer terug, kleine Investeerders zoals ik en mijn vrienden worden op deze manier terughoudend bitcoin of andere crypto in te kopen, kortom het wekt wantrouwen

    20 februari 2020