Miljardair: ‘Vergeet bitcoin. Ik geef niets om bitcoin, het gaat om blockchain!’

Miljardair en hedgefondsbeheerder Steve Cohen zegt dat hij officieel ‘volledig bekeerd’ is als het om cryptocurrency gaat. Dit is een activaklasse die hij niet wil missen omdat hij denkt dat het een enorm potentieel heeft.

Cohen staat aan het hoofd vanĀ Point72 Asset Management, zij hebben 11 kantoren over de hele wereld en meer dan 22,1 miljard dollar aan assets onder beheer.

Hoe kan hedgefonds profiteren van crypto?

In een interview met Jawad Mian, van mediaplatform Stray Reflections, zegt Cohen dat hij een verdieping in crypto maakt en zoekt naar manieren waarop zijn hedgefonds kan profiteren:

‘Ik heb eindelijk besloten dat ik een diepe duik in crypto ga maken. Ik ben volledig bekeerd en ik heb een oud gezegde: ‘Aan de pokertafel moet je betalen om te leren.’ Je kunt er niet omheen. Je kunt praten wat je wilt, maar je moet aan het spel mee doen. Ik heb goede hoop dat we daarnaast iets binnen Point72 kunnen gaan bouwen. Daar beginnen we over na te denken…’

Maar is dit het beste moment om in te stappen?

‘De timing is nooit goed. Wie weet? Ik weet niet of deze dingen omhoog gaan.’

Blockchain en niet bitcoin

In plaats van bitcoin te verhandelen, zegt Cohen dat hij meer geĆÆnteresseerd is in de onderliggende technologie achter crypto, waarbij hij stelt dat deze het potentieel heeft om ‘disruptief’ en ‘transformationeel’ te zijn. Dit hoorde je in 2017 en 2018 veel, bedrijven, overheden en eigenlijk iedereen riep in koop: ‘Blockchain, not Bitcoin.’ Wat dat betreft lijkt Cohen een gouwe ouwe uit het slop te hebben getrokken.

‘Vergeet Bitcoin. Ik geef niets om Bitcoin. Ik geef meer om de technologie achter de blockchain en hoe transformationeel het is en hoe ontwrichtend het zou kunnen zijn. Ik heb het gevoel dat de manier waarop die markten zich ontwikkelen een heel interessant verband kan zijn met wat we bij Point72 doen, en dus mis ik dit niet. Dit ga ik niet missen. Ik heb al het gevoel dat ik het eerste deel ervan heb gemist, maar ik heb nog steeds het gevoel dat het vroeg is.’

Risico’s zijn soms nodig

Hij ziet dus enorm veel potentie in blockchain, maar weet ook dat er risico’s aan verbonden zijn.

‘Het is een voorbeeld van vooruit willen kijken en risico willen nemen. Ik zie er in eerste instantie misschien dwaas uit, maar weet je, je past het dienovereenkomstig aan, leert het spel en als je zelfverzekerd bent, til je het naar het volgende niveau.’

Overigens heeft Cohen indirect al geĆÆnvesteerd in cryptocurrency. In 2018 investeerde zijnĀ Cohen Private Ventures in Autonomous Partners, een hedgefonds gericht op cryptocurrency’s en digitale activa.

Saifedean Ammous is de schrijver van de Bitcoin Standard, een van de allerbeste boeken over bitcoin. Hij maakte een handige beslisboom voor iedereen in kamp blockchain, not bitcoin:

Bron: Bitcoin Standard


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ik ken geen enkele serieuze ondernemer die al op voorhand in zijn kaarten laat kijken. Tenzij het doorgestoken kaart is uiteraard …

    24 juni 2021