De Nederlandsche Bank (DNB) voegt BLOX als eerste cryptobedrijf voor consumenten toe aan cryptoregister

BLOX is het eerste cryptobedrijf gericht op consumenten dat door De Nederlandsche Bank (DNB) toegevoegd is aan het cryptoregisteren. Eerder kreeg vermogensbeheerder AMDAX dezelfde eer toegewezen. Door de opname in het register kan BLOX verder bouwen aan de toekomst en meer particulieren op een simpele manier kennis laten maken met bitcoin.

Gereguleerd cryptocurrency kopen

Met behulp van crypto-app BLOX kunnen particulieren al vanaf 1 euro investeren in bitcoin en andere cryptomunten. Het doel van BLOX is om cryptocurrency zo simpel mogelijk te maken voor iedereen. Zo heb je geen technische kennis nodig om bitcoin te kopen via de app, en kan je meerdere munten tegelijkertijd bewaren. De toetreding is goed nieuws voor gebruikers van de app, zij kunnen ook in de toekomst gebruik blijven maken van BLOX.

Nieuwe crypto-wet

In mei stemde de Eerste Kamer bijna unaniem voor een nieuwe wet. Deze nieuwe wet houdt in dat ook cryptobedrijven onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) valt. Bedrijven die crypto’s vasthouden of omwisselen voor andere valuta, moeten zich registreren bij De Nederlandsche Bank.

Legitimiteit aan bitcoin en de industrie

Het registratieproces is geen gemakkelijke opgave. Er komt een hoop papierwerk bij kijken om het proces juridisch in orde te krijgen. Maandag is het zover, dan is BLOX officieel opgenomen in het register van de DNB. Mark Bakker, directeur van BLOX, is blij dat de registratie met succes is afgerond:

“Zeven jaar geleden zijn wij begonnen met het kopen en verkopen van bitcoins voor onze klanten. Toen werd bitcoin, vaak ten onrechte, in verband gebracht met fraude en witwassen. Nu, zeven jaar later, zijn wij erin geslaagd om ons te registreren bij de DNB.”

Bakker gaat verder: “Voor ons is dit een enorme mijlpaal, ook omdat het legitimiteit geeft aan bitcoin. BLOX is de meest laagdrempelige manier in de markt om kennis te maken met bitcoin, zodat iedereen onderdeel kan uitmaken van deze technologische en economische innovatie.”

BLOX is gratis te downloaden voor Android en iOS

Ook handelen in cryptocurrency met BLOX? Start al vanaf 1 euro, kies uit meer dan 25 populaire cryptomunten en volg live alle koersen. Mooi moment gevonden? Je bent slechts seconden verwijderd van je trade.

Download de app hier:

 

Disclaimer:
Blox B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Blox B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Blox B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.