BREAKING: MicroStrategy investeert opnieuw 1 miljard dollar in bitcoin

Terwijl iedereen nog moet bijkomen van de bitcoin crash van afgelopen maandag en dinsdag, koopt MicroStrategy opnieuw de dip. CEO Michael Saylor maakt vandaag bekend dat zijn bedrijf opnieuw meer dan 1 miljard dollar investeert in bitcoin. MicroStrategy kocht 19.452 bitcoins voor een gemiddelde prijs van 52.765 dollar (43.451 euro).

Meer dan 90.000 bitcoin uit overtuiging

In het persbericht staat:

‘Het bedrijf blijft gefocust op onze twee bedrijfsstrategieën: het laten groeien van onze bedrijfsanalysesoftwarebusiness en het verwerven en houden van bitcoin”, aldus Michael J. Saylor, CEO van MicroStrategy.

Ze hebben nu meer dan 90.000 bitcoins in bezit, en met reden: ‘Dit bevestigt onze overtuiging dat bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency, kan dienen als een betrouwbare opslag van waarde. We zullen doorgaan met onze strategie om bitcoin te verwerven met overtollige contanten en we kunnen van tijd tot tijd, afhankelijk van de marktomstandigheden, schuld- of aandeleneffecten uitgeven bij kapitaalverhogende transacties met als doel de opbrengst te gebruiken om extra bitcoin te kopen.’

MicroStrategy staat dus duidelijk achter bitcoin. Dat laten ze niet alleen zien met hun portemonnee, ze hebben ook een tweedaags seminar gehouden om andere bedrijven te helpen met bitcoin te kopen en bewaren. Dit was een groots succes, er waren ruim twintigduizend aanmeldingen.

In navolging van Square en Tesla

Gisteren werd ook al bekend dat Square voor 170 miljoen dollar bitcoin kocht. Jack Dorsey, de CEO van Square (en Twitter) zei hierover ‘Square… heeft ongeveer 3.318 bitcoins gekocht tegen een totale aankoopprijs van 170 miljoen dollar. In combinatie met onze eerdere aankoop van 50 miljoen dollar in bitcoin, vertegenwoordigt dit ongeveer vijf procent van de totale contanten, kasequivalenten en verhandelbare effecten.’

Vorige maand investeerde autofabrikant Tesla maar liefst 1,5 miljard dollar in bitcoin. Deze investering was volgens sommige analisten de reden dat de bitcoin koers omhoog vloog. Kan MicroStrategy met dit statement de bitcoin koers opnieuw een duw in de juiste richting geven?

Op het moment van schrijven is de bitcoin koers bijna 51.000 dollar (41.992 euro), een stijging van 5 procent in vergelijking met gisteren.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.