venezuela

Iedereen aan de bitcoin in Venezuela, zonder dat internet een vereiste is

Het Zuid-Amerikaanse CryptoBuyer heeft een Bitcoin node uit Venezuela verbonden met het satellietnetwerk van Blockstream. Volgens de start-up zal de node een bitcoin blockchain-update onderhouden voor gebruikers in Venezuela, om de afhankelijk van internet te verminderen.

Mooie samenwerking

CryptoBuyer legt dit uit in een blog op Medium. Ze zeggen dat ze dit vooral doen om de nood voor lokale internetconnectiviteit voor Bitcoin gebruikers in de regio te kunnen omzeilen. Overigens zorgde CryptoBuyer voor de financiële middelen, de technische kennis komt van AnibalCripto. Álvaro Pérez, een programmeer van AnibalCripto:

‘We hebben de hele Bitcoin blockchain gedownload en hebben met succes de eerste transactie uitgevoerd via een Bitcoin satelliet node in ons land op 23 september vanuit de stad Valencia. We hebben bitcoin ontvangen via de satellietverbinding zonder enige internetverbinding. Het was een moment van grote prestatie.’

Altijd toegang voor bitcoiners

Niet overal is het internet zo stabiel als in West-Europa. Een instabiele internetverbinding kan problematisch zijn voor het gebruik en de adoptie van digitale valuta’s zoals bitcoin. Zeker in Venezuela kunnen bewoners niet vertrouwen op een stabiel internet en zonder alternatief is toegang tot de blockchain onmogelijk. Jorge Farias, de CEO van CryptoBuyer, zegt dat individuen die Bitcoin hopen te gebruiken het zich eenvoudigweg niet kunnen veroorloven om van de blockchain te worden afgesneden als gevolg van een internetstoring:

‘Dit project is voortgekomen uit de visie van ons bedrijf om echte en tastbare producten aan te bieden die echte problemen oplossen. We hebben bijvoorbeeld al Bitcoin geldautomaten en Bitcoin verkoopterminals in de hele regio geïmplementeerd en ook een fiat-crypto-uitwisselingsplatform gelanceerd. Nu met de Bitcoin satelliet node pakken we de lokale problemen van internetconnectiviteit in Venezuela aan. Gebruikers kunnen het zich niet veroorloven om van het Bitcoin netwerk te worden afgesneden!’

Meer ruimtelijke nodes

In de aankondiging staat ook dat er nog meer nodes met satellietverbinding worden geïnstalleerd, de eerste twee regio’s op de planning zijn de stad Caracas en de staat Bolivar. Het doel is om alle Venezolanen toegang tot bitcoin te geven, zonder dat internet een vereiste is. Voorlopig zullen bitcoiners die dicht genoeg bij de satelliet nodes zijn, verbinding kunnen maken via lokale mesh-netwerken.

BitMex kondigde vorige week ook aan zich aan te sluiten bij het satellietnetwerk van Blockstream.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.