Categories: Blockchain

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, over hoe zij blockchain gebruiken. Wij waren erbij en doen verslag. Delerm zegt dat alles begint en eindigt met consumentenvertrouwen.

Vertrouwen winnen

Hoe kan ik het vertrouwen van consumenten in onze producten vergroten? Met meer transparantie. Maar hoe maak je producten transparanter? Met die vraag ging Delerm de boer op. Letterlijk, want de meeste verse producten van Carrefour komen van Franse boeren.

Neem als voorbeeld de kippen van Carrefour, consumenten moesten inzicht kunnen krijgen in waar de kip vandaan kwam en of de kip wel een goed leven heeft gehad. Je kan wat informatie kwijt op de verpakking, maar niet veel.

Gebruik blockchain, en je kan iedereen die deelneemt aan de voedselketen informatie laten toevoegen. Denk hierbij aan informatie over wanneer, waar en bij wie de kip uit het ei is gekropen. Waar en hoe lang de kip geleefd heeft (ook belangrijk voor bepaalde kwaliteitscertificaten), wat de kip gegeten heeft en welke weg de kip heeft afgelegd om uiteindelijk in de schappen te belanden.

Boeren worden er beter van

Een neveneffect waar Carrefour zich bewust van is, is dat dit ook goede promotie is voor de boeren zelf. De consument krijgt zo niet contact met de supermarkt, maar krijgt ook informatie over de boeren.

Vooralsnog krijg je toegang tot de Carrefour portal door een QR-code te scannen. Dat is voor velen nog een drempel en daar is Delerm zich van bewust. “Momenteel werken we aan een alternatief, waarbij je alleen je telefoon tegen de verpakking hoeft aan te houden.”

Carrefour maakt gebruik van de blockchain van Ethereum.

Wanneer je de QR-code scant kom je op deze website terecht

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago