Centrale Bank van Nigeria beboet vier banken voor crypto transacties

De Centrale Bank van Nigeria (CBN) heeft vorig jaar een boetes gegeven van 1,74 miljoen euro. Vier banken zouden crypto transacties hebben gefaciliteerd, en dat mag dus niet volgens het de CBN.

Maatregelen niet nagekomen

De reden dat ze door de CBN bestraft werden, is omdat ze zich niet hielden aan beperkingen die consumenten verbood om transacties uit te voeren met crypto, aldus Bloomberg. De volgende banken moeten een geldsom betalen voor deze daad: Access Bank Plc, Stanbic IBTC Bank, Fidelity Bank Plc en United Bank for Africa Plc.

Deze boetes komen voort uit maatregelen die de CBN nam om handel in crypto te verbieden. Vanaf februari 2021 moesten commerciële kredietverstrekkers zich hieraan houden, omdat de bank vond dat het schade toe richtte. Niet aan crypto gebruikers, maar aan het financiële systeem van Nigeria.

Niet de juiste technologie

Wole Adeniyi, CEO van de Stanbic IBTC Bank, verklaarde dat de CBN hun heeft beboet. Daaruit blijkt nogmaals dat dit soort dingen niet mild bestraft worden. Bij de bank van Adeniyi gaat het om een boete van 438.400 euro voor twee rekeningen. Hiervan werd aangenomen dat ze zijn gebruikt voor crypto transacties.

Adeniyi zei dat de bank alles deed om te voldoen aan een CBN regelgeving. Maar helaas konden de systemen van de bank er niet in slagen om de twee bankrekeningen te ontdekken (die verbonden waren met crypto-handelaren).

De Centrale Bank van Nigeria was wel in staat om de twee rekeningen te identificeren, maar zij gebruikte veel geavanceerdere technologie – die Stanbic IBTC Bank niet bezat. “Het lijkt er ook niet op dat ze een terugbetaling zullen overwegen,” zei Adeniyi.

Een crypto land

Het is enigszins opmerkelijk dat de CBN zo hard optreed tegen crypto-transacties. Het land heeft namelijk het op één na hoogste aantal crypto transacties ter wereld. Alleen de Verenigde staten hebben meer transacties. Volgens een analyse van Chainalysis heeft de natie ook het hoogste aandeel retail cryptocurrency-handelaren die transacties uitvoeren met een waarde van minder dan 10.000 dollar.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.